11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici un elev din patru scoli mehedintene nu a promovat

Nici un elev din patru scoli mehedintene nu a promovat

Rezultatele finale ale examenului de capacitate desfasurat in Mehedinti au fost date publicitatii ieri.

Din cei 3.731 de candidati inscrisi la examen, s-au prezentat 3.687. Dintre acestia, au promovat examenul doar 2.420, reprezentind un procent, dupa rezolvarea contestatiilor, de 66%. Din cele 275 de contestatii depuse, 123 au fost inregistrate la matematica, 85 – la limba romana, 32 – la geografie, 35 – la istorie. Numai 45 de contestatii au fost insa rezolvate favorabil, ceea ce a dus la cresterea procentajului initial cu aproximativ 1,2%.

Pe primele trei locuri, la centrele de examen, s-au clasat Liceul „Stefan Odobleja“, Liceul „Victor Gomoiu“ din Vinju Mare si Liceul „Decebal“ din Drobeta Turnu Severin. Procentaj de promovare de 100% s-a inregistrat la Liceele „Traian“ si „Titeica“, de 93%, la Liceul „Decebal“, de 92%, la Liceul „Stefan Odobleja“. La Padina Mare, Ghelmegioaia, Fintina Domneasca si Izvorul Anestilor, rezultatele sint dezastruoase, procentul de promovare fiind de 0%. In fata acestor rezultate, prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, a solicitat ieri conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti sa ia masuri urgente.

„Situatia la aceste centre este cu atit mai grava, cu cit aici nu se inregistra un numar mare de elevi. Vom analiza aceasta situatie in zilele urmatoare, in consiliile de administratie, in special in cazul directorilor si profesorilor de limba romana, matematica, geografie si istorie, adica disciplinele la care s-a sustinut examenul de capacitate. Vom vedea daca aceste cadre didactice au primit salarii de merit si vom cere retragerea acestora, simultan cu masuri disciplinare“.

Pe parcursul desfasurarii examenului de capacitate, in Mehedinti nu s-au inregistrat evenimente deosebite, cu exceptia unui singur caz, la Cujmir. Aici, un elev a lesinat, din cauza caldurii, iar asistenta medicala a fost asigurata cu intirziere. Potrivit inspectorului scolar general, Lucian Capitanescu, pentru probele practice de la bacalaureat, ISJ Mehedinti va solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii ca probele practice sa se desfasoare incepind de la ora 6.00 si nu de la ora 9.00, asa cum era prevazut, avind in vedere temperaturile ridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS