22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de persoane din Olt si-au gasit o slujba in urma creditarii IMM-urilor

25 de persoane din Olt si-au gasit o slujba in urma creditarii IMM-urilor

Programul de creditare a intreprinderilor mici si mijlocii din judetul Olt se deruleaza cu rezultate incurajatoare. Pina in prezent, opt firme si-au exprimat intentia de a apela la acest program. Ele au depus deja dosarele de prezentare a firmei si a rezultatelor financiare la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, institutia prin intermediul careia se desfasoara procesul.

Dintre acestea, sapte dosare au fost aprobate, suma totala fiind de 4,454 miliarde de lei. Sucursala judeteana a Bancii Comerciale Romane (BCR), cea care acorda banii, a aprobat doar cinci dosare, valoarea acestora ridicindu-se la 2,825 miliarde de lei.

Pina in prezent, trei firme din Olt au primit unda verde de la BCR, suma alocata fiind de 1,8 miliarde de lei. Prin programul mentionat, in judet se vor crea 39 de noi locuri de munca, dintre care 20 exclusiv pentru someri. Deocamdata, au fost angajate in acest mod 25 de persoane, 13 dintre acestea fiind someri aflati in evidentele AJOFM judetene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS