16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.657 de elevi din Mehedinti s-au prezentat la prima proba a bacalaureatului

2.657 de elevi din Mehedinti s-au prezentat la prima proba a bacalaureatului

2.657 de elevi din judetul Mehedinti s-au prezentat ieri, incepind cu ora 9.00, la prima proba orala a examenului de bacalaureat – Limba si literatura romana.

Au fost organizate 12 centre de examen: Colegiul National „Traian“, liceele „Decebal“, Auto, „Gheorghe Titeica“, Economic, „Stefan Odobleja“, Constructii-Simian si Liceul de Marina Orsova.

La Baia de Arama, Strehaia si Vinju Mare s-a format cite o subcomisie de examinare. De asemenea, au fost organizate doua centre de evaluare si notare: la Scoala nr. 2 si la Liceul de Arta „I. St. Paulian“ din Drobeta Turnu Severin.

Conducerile Inspectoratului Scolar Judetean si Prefecturii Mehedinti au inspectat ieri mai multe centre de examinare din municipiu, dar nu au fost constatate probleme de organizare. Examenul de bacalaureat continua miercuri si joi (26 – 27 iunie), cu proba orala de Limba moderna, iar vineri si simbata (28 – 29 iunie), cu proba orala de Limba materna, sustinuta numai de cei care au absolvit licee in limbile minoritatilor nationale.

Probele scrise vor avea loc zilnic, intre 1 si 5 iulie, rezultatele vor fi afisate pe 7 iulie, iar contestatiile se vor depune luni, 8 iulie. Doua zile se vor rezolva contestatiile, in data de 10 iulie urmind sa se afiseze rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS