16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUtilizatorii retelelor de telefonie mobila au inteles mai bine noua numerotatie telefonica

Utilizatorii retelelor de telefonie mobila au inteles mai bine noua numerotatie telefonica

Utilizatorii retelelor de telefonie mobila au format corect noile numere telefonice in proportii cuprinse intre 69% si 88,5%, in timp ce apelurile efectuate de abonatii retelei de telefonie fixa au inregistrat rata cea mai scazuta de formare corecta a noilor coduri telefonice, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Astfel, la o saptamina de la intrarea in vigoare a noii numerotatii telefonice la nivel national, 55,1% din apelurile abonatilor Romtelecom spre codurile din noua numerotatie sint corecte, iar 45,8% din apelurile internationale sint formate corect, in timp ce rata de formare corecta in reteaua Orange este de 77%, Connex – 82%, Cosmorom – 88,5% si Zapp – 69%. Noul plan de numerotare a Romaniei a intrat in vigoare in 14 iunie.

Pina la 14 septembrie, noul plan va functiona in paralel cu cel vechi, astfel ca vor putea fi folosite atit numerele corespunzatoare vechii, cit si cele aferente noii numerotatii. In intervalul mentionat, un mesaj vocal va informa utilizatorul care formeaza un numar in vechea structura despre schimbarea de forma care s-a produs, dar legatura telefonica se va realiza automat, chiar daca este format numarul vechi. In perioada 14 septembrie-14 noiembrie 2002 va functiona numai noul plan de numerotatie.

Daca se va forma numarul vechi, abonatul va fi avertizat cu privire la modificare fara sa se mai realizeze rutarea apelului. Dupa 14 noiembrie va functiona numai noua numerotatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS