17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Stiri diverse

Localnicii din comuna Bustuchin vor consuma apa dintr-o fosta sonda de gaze

Autoritatile locale din comuna Bustuchin asteapta zilele acestea rezultatele probelor de apa depuse la Directia pentru Sanatate Publica Gorj, pentru a putea afla daca pot bea apa dintr-un put forat pentru exploatarea gazelor naturale. Fosta sonda de gaze care produce in prezent apa a fost forata la 900 de metri si este singura posibilitate prin care satenii isi pot hrani animalele. Fintinile din gospodarii au secat de mult timp, iar singurul put existent, de 220 de metri adincime, s-a colmatat: „Sintem in cautare si de alte sonde. Sper ca rezultatele sa fie bune, apa din aceasta sonda sa corespunda biologic. Chiar daca nu va putea fi folosita pentru baut, macar sa fie apa menajera. Oamenii sint disperati, iar noi nu avem puterea financiara de a reabilita putul. Apa din fosta sonda de gaze ar putea fi folosite pentru 700-800 de gospodarii din trei sate“, a declarat primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

(M.C.H.)

Agricultorii din Gorj au primit instalatii de irigare

Directia Agricola Gorj a achizitionat la pret subventionat zece instalatii pentru irigatii, care au fost repartizate asociatiilor si persoanelor fizice care detin suprafete comasate de teren. 70% din costul instalatiilor a fost suportat de catre stat, valoarea alocatiei bugetare ridicindu-se la suma de 850 de milioane de lei. Comunele in care irigarea terenurilor nu va mai constitui o problema sint: Balesti, Dragutesti, Turceni, Slivilesti si Manastirea Strimba, care detine 30 de hectare de teren agricol.

(M.C.H.)

Circulatie cu restrictii pe centura Severinului

Licitatia pentru reabilitarea soselei de centura a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost cistigata de societatea UNICONS, care a si demarat lucrarile. Refacerea soselei de centura a inceput, in prima etapa, de pe Calea Craiovei spre stadionul „Municipal“. Pentru acest an, vor fi repartizate fonduri de la Ministerul Transporturilor si Locuintei, in valoare de aproximativ 12 miliarde de lei. Exista insa si un proiect pentru construirea unei alte sosele de centura, care sa ocoleasca orasul. In aceasta perioada, circulatia se desfasoara cu numeroase restrictii, pe sectorul de drum aflat in reabilitare.

(F.L.)

Noua miliarde de lei pentru alimentarea cu apa

SC HIDROELECTRICA a finantat construirea unei statii de tratare a apei si a doua bazine de acumulare de 1.000 de metri cubi, in comuna Pestisani. Investitia este de noua miliarde de lei. Statia de tratare este realizata in proportie de 80%, iar bazinele sint in stare avansata de executie. Lucrarile pentru alimentarea cu apa se vor finaliza pina la sfirsitul anului: „Vor fi racordate la reteaua de apa sase sate din apropierea comunei Pestisani. Apa distribuita va fi contorizata la fiecare casa, iar costul racordarii si contorizarii va fi suportat de cetatenii beneficiari“, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu. La nivelul Primariei Pestisani se va infiinta un serviciu public de specialitate, care se va ocupa de exploatarea statiei, de distributie si de intretinere.

(M.C.H.)

Vinul nu se mai vinde bine

Cu toate eforturile depuse de administratorii societatii Hortiindustriala „Dealul Viilor“, de marire a suprafetei plantate cu vita-de-vie, de tratament si alte lucrari specifice, vinzarile de vin nu se ridica la nivelul scontat. Pentru cele 600 de hectare cu vita-de-vie, costurile tratamentului s-au ridicat la 2,5 miliarde de lei. Cei 150 de muncitori sezonieri care lucreaza in aceasta perioada la „Dealul Viilor“ primesc 80.000 de lei pe zi, cazare si masa.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS