11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge W. Bush i-a indemnat pe conationalii sai sa duca o viata mai sanatoasa

George W. Bush i-a indemnat pe conationalii sai sa duca o viata mai sanatoasa

Presedintele american George W. Bush i-a indemnat simbata pe compatriotii sai sa duca o viata mai sanatoasa, sa faca mai mult sport si sa adopte o dieta echilibrata, dind el insusi exemplu: a participat la o cursa de trei mile (4,8 kilometri) si a obtinut un timp onorabil.

„Cind este vorba de sanatate, chiar si cele mai mici eforturi pot crea diferente substantiale“, a afirmat presedintele american in discursul sau saptaminal transmis la radio. „Daca numai zece la suta dintre adulti incep sa faca exercitii fizice cu regularitate, americanii ar putea economisi 5,6 miliarde de dolari din tratamentele bolilor cardiace. Cercetatorii afirma ca se poate reduce mortalitatea legata de cancer cu o treime prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare si cu putin exercitiu fizic“, a adaugat Bush. Presedintele a amintit ca 40 la suta dintre adultii americani nu fac deloc exercitii fizice si a subliniat costul economic exorbitant al obezitatii in Statele Unite.

„Americanii obezi au cheltuieli de ingrijire medicala mai mari cu aproximativ 36 la suta decit restul populatiei si dau mai mult cu 77 la suta pe medicamente si tratamente“, a afirmat el. George W. Bush a avut patru sugestii pentru a face din America o tara mai sanatoasa: americanii sa mearga pe jos cel putin 30 de minute pe zi, sa adopte un regim alimentar mai bogat in fructe si legume si mai sarac in grasimi, sa mearga cu regularitate la un control medical pentru depistarea cit mai precoce a diabetului, cancerului si bolilor cardiovasculare si, in fine, sa renunte la fumat, la droguri si la consumul excesiv de alcool.

Pentru a-si intari spusele, presedintele american a participat in cursul diminetii la o cursa de semifond, alaturi de angajatii Casei Albe. El a parcurs distanta de trei mile intr-un timp foarte bun pentru virsta sa (55 de ani): 20 de minute si 29 de secunde, fiind precedat la linia de sosire de aproximativ 20 de membri ai personalului sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS