14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine fura azi un ou... nu stie ce-au gasit la control inspectorii OJPC

Cine fura azi un ou… nu stie ce-au gasit la control inspectorii OJPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului continua seria controalelor vizind produsele care, tinute la temperaturi necorespunzatoare, se degradeaza, prezentind un pericol real pentru consumatori. In special ouale pot determina intoxicatii grave, mai ales ca nu putini sint comerciantii care, asa cum au demonstrat controalele, tin cartoanele in soare, la temperaturile caniculare de afara.

Din piata cartierului craiovean Brazda lui Novac, numai oua sa nu cumperi, ca ajungi garantat la spital. Mai ales daca iti faci aprovizionarea de la SC JOMIBA, care are oua expirate de doua zile. La toneta societatii respective, inspectorii OJPC au interzis de la vinzare cele 18 cartoane cu oua gasite cu termenul de valabilitate in neregula.

Situatia tinde sa „cloceasca“ si la SC BOBCY COM, unde au fost gasite 125 de cartoane cu oua, depozitate la 36 de grade Celsius, in acelasi spatiu in care functiona si o casa de amanet. Stiindu-se cu musca pe caciula, vinzatoarea a fugit, lasindu-i pe inspectorii OJPC cu ochii in soare,… ca marfa era oricum de mult. Ouale au fost oprite de la comercializare si a fost lansata o invitatie la sediul OJPC, unde vor fi luate masurile legale.

Ciocolata topita, margarina fluida si mustar lichefiat

In piata din Brazda lui Novac a mai fost controlata SC SCHAUM COMEXIM, magazin alimentar in care „au fost gasite preparate din carne, parizer, salam, care prezentau deja modificari organoleptice, membrane lipicioase, si care au fost distruse pe loc“, a spus Dumitru Ionescu, inspector.

Nici in piata centrala comerciantii nu au renuntat la produsele usor perisabile, in ciuda temperaturilor ridicate. Pe tarabe se topesc in voie ciocolate, biscuiti cu crema, mustar si chiar conserve de carne. La cele patru societati controlate, SC SILVEC, SC ANAFLOR, SC COMTERA si SC VIOEXIM SRL, s-au gasit produse a caror temperatura de pastrare nu depaseste 18-20 de grade, lucru care nu ii impiedica totusi pe vinzatori sa le expuna in plin soare. „Le tinem si noi aici, sa mai vindem din ele si sa scapam de marfa. Ce sa facem, ca doar nu putem sa le aruncam daca au venit caldurile…“, se justifica Florian Predescu, comerciant.

Inspectorii OJPC fac un apel catre consumatori, ca in aceste zile caniculare sa fie foarte atenti si selectivi cu produsele pe care le cumpara si le consuma, in special cu ouale a caror valabilitate este de numai zece zile de la data ouatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS