22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl-Qaida anunta ca bin Laden traieste si va ataca din nou Statele Unite

Al-Qaida anunta ca bin Laden traieste si va ataca din nou Statele Unite

Presupusul terorist Osama bin Laden este in viata, a afirmat ieri purtatorul de cuvint al retelei Al-Qaida, pentru postul de televiziune al-Jazeera din Qatar, amenintind Statele Unite cu noi atentate.

„Osama bin Laden, precum si Ayman Zawahiri, mina sa dreapta, si mollahul Omar, liderul spiritual al talibanilor, traiesc, contrar zvonurilor ca ar fi fost raniti la Tora Bora in Afganistan, in timpul bombardamentelor americane“, a declarat purtatorul de cuvint Suleiman Abu Ghaith.

El a precizat ca bin Laden urmeaza sa apara, curind, la posturile de televiziune. „Toata lumea va avea placerea de a-l vedea pe ben Laden pe canalele de televiziune“, a adaugat Abu Ghaith. De asemenea, purtatorul de cuvint a adaugat ca „98 la suta dintre liderii Al-Qaida sint teferi“. Reteaua va lansa noi atacuri impotriva Statelor Unite si dispune de mijloacele necesare pentru comiterea unor noi atentate, a afirmat el, intr-o declaratie inregistrata „recent“, potrivit al-Jazeera.

„America trebuie sa se pregateasca si sa isi puna centurile de securitate. Vom lovi acolo unde americanii nu se asteapta“, a adaugat el. „Vom lansa noi atacuri, dar la momentul oportun, in locul pe care il vom alege si in modul pe care il dorim“, a afirmat Abu Ghaith.

„Nici vicepresedintele american Dick Cheney, nici secretarul apararii, Donald Rumsfeld, nici presedintele George W. Bush nu vor cunoaste locul, momentul sau maniera in care vom actiona. Razboiul impotriva Statelor Unite este doar la inceput. Atit timp cit americanii vor continua aceasta politica nedreapta fata de musulmani, vom continua sa o atacam peste tot in lume“, a precizat el. Abu Ghaith a revendicat atentatul din 11 aprilie asupra sinagogii din Ghriba, Djerba, Tunisia.

„Operatiunea a fost comisa Al-Qaida, care nu a suportat sa vada cum fratii sai palestinieni sint ucisi, in timp ce evreii se plimba si se bucura de viata in Tunisia“, a afirmat el. Este prima data cind un responsabil cu rang inalt din cadrul Al-Qaida revendica atentatul soldat cu 19 morti, majoritatea turisti germani, si cu 20 de raniti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS