19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul din Scornicesti va fi reprofilat

Spitalul din Scornicesti va fi reprofilat

Conflictul dintre conducerea judetului Olt si cea a orasului Scornicesti in legatura cu oportunitatea transformarii spitalului din localitate intr-unul cu specific TBC continua. In vreme ce edilul sef al orasului, Tiberiu Mateescu, este ferm impotriva acestei masuri (pe 30 iunie va avea loc chiar si un referendum local pe aceasta tema), prefectul judetului, Marin Diaconescu, a declarat ca acest lucru a devenit, din pacate, o necesitate din mai multe motive: „In forma sa actuala, Spitalul din Scornicesti nu-si mai justifica existenta. E nevoie de o reprofilare a acestei unitati, aceasta si pentru ca locul unde bolnavii de TBC erau internati pina acum, respectiv in imobilul situat pe str. Pitesti din Slatina si care apartine Spitalului Judetean, a fost revendicat de fostii proprietari. Deoarece acestia au si cistigat in instanta, personalul de acolo va trebui sa stea in alt loc, iar unitatea sanitara din Scornicesti intruneste, in acest sens toate conditiile“.

Prefectul judetului a declarat ca masura transformarii Spitalului din Scornicesti a fost adoptata si ca urmare a faptului ca judetul Olt se afla pe unul din locurile fruntase din tara in ceea ce priveste numarul bolnavilor de TBC.

In legatura cu referendumul local din 30 iunie care va fi organizat in Scornicesti in urma unei hotariri a consiliului local din 6 iunie, Marin Diaconescu a afirmat: „Personal, voi analiza oportunitatea organizarii referendumului respectiv si, daca voi considera ca el incalca normele legale, voi actiona in consecinta, cerind in Contencios-Administrativ suspendarea hotaririi Consiliului Local Scornicesti din 6 iunie. Noi vrem ca acolo sa fie prestata in continuare activitate medicala si nu altceva!(…) Primarul din Scornicesti o vrea el ceva, dar noi facem ce trebuie!“ Spitalul din localitatea mentionata deserveste, in afara celor 12.000 de locuitori ai urbei, si cetatenii din comunele invecinate, in total – circa 40.000 de persoane. Daca spitalul va fi transformat intr-unul cu profil TBC, acestia vor fi nevoiti sa apeleze, la nevoie, la Spitalul Judetean din Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS