19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 130 de copii din centrele de plasament nu au fost vizitati niciodata de parintii lor

Peste 130 de copii din centrele de plasament nu au fost vizitati niciodata de parintii lor

Campania de Publicitate pentru Preventia Abandonului si Institutionalizarii copiilor va demara in Gorj incepind cu 24 iunie.

Cu aceasta ocazie, peste 60 de reprezentanti ai bisericii, politiei, institutiilor de ocrotire si ai fundatiilor de intrajutorare se vor intilni in cadrul Prefecturii Gorj. Specialistii vor discuta despre dezvoltarea resurselor locale in vederea reducerii numarului de copii abandonati. 735 de copii traiesc in centrele de stat ale judetului, 35 au fost declarati abandonati de catre instantele de judecata, iar peste 130 nu au fost vizitati niciodata de parintii sau de rudele lor.

Directorul Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Ion Preoteasa, a declarat: „Ne confruntam cu o crestere a numarului de copii abandonati. Multi sint parasiti imediat dupa nastere, chiar in spitale. Lunar sint inregistrati in centre trei-patru micuti abandonati de mame, la scurt timp dupa ce au fost adusi pe lume, fara sa se cunoasca identitatea reala a parintilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS