12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din taxiurile din Tirgu Jiu nu au autorizatii de la primarie

Jumatate din taxiurile din Tirgu Jiu nu au autorizatii de la primarie

Mai mult de jumatate din taxiurile din Tirgu Jiu nu au autorizatii de acces in parcarile din oras. In urma unui control desfasurat miercuri de catre Biroul Avize-Autorizari(BAA) din cadrul primariei, intr-o singura parcare s-au descoperit cinci taximetristi fara autorizatie eliberata de municipalitate.

Acestia au fost amendati cu cite 250.000 de lei, amenda fiind insa mult prea mica pentru a-i speria pe soferii care folosesc ilegal parcarile.

Florin Urdea, seful BAA, a precizat ca din cele peste 200 de taxiuri din oras, nu mai putin de 100 nu detin autorizatii de acces in parcari. Pentru a putea folosi parcarile primariei, un taximetrist trebuie sa plateasca lunar o taxa de 100.000 de lei.

In momentul in care un taximetrist solicita de la primarie autorizatia pentru parcare, acesta ar trebui sa prezinte si autorizatia de functionare, eliberata de aceeasi institutie.

De asemenea, o parte dintre taximetristi achizitioneaza ceasuri second hand, neagreate de catre Directie de Metrologie Gorj. Aceste aparate fie sint defecte, fiind luate mai mult de forma, fie nu sint puse in functiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS