16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermocentrala de la Simnic a fost cuprinsa de flacari...imaginare

Termocentrala de la Simnic a fost cuprinsa de flacari…imaginare

Importante forte ale pompierilor militari craioveni s-au desfasurat ieri, la putin timp dupa prinz, la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, sau CET 2, cum i se mai spune. Apelul primit de dispecerat semnala un incendiu de proportii produs in apropierea unuia dintre rezervoarele de motorina, care ameninta sa se propage asupra intregii unitati si asupra imprejurimilor.

Aplicatia, care face parte din planul anual de pregatire al Grupului Judetean de Pompieri Oltenia, simula un eveniment care ar fi putut fi real, din cauza unui scurtcircuit produs la o pompa de alimentare cu motorina.

Ranitilor li s-a acordat primul ajutor

Atunci cind cele noua autospeciale cu apa, una cu spuma, doua autospeciale cu praf si echipa SMURD au sosit la fata locului, pe „cimpul de lupta“ incepuse dezastrul.

Un rezervor de motorina de 3.000 de tone, statia de pompe si doua rezervoare pentru pacura erau deja cuprinse de flacarile… imaginare. Tunurile cu apa si spuma de pe autospeciale si cele ale unitatii au fost indreptate spre instalatiile cuprinse de incendiu.

In timp ce pompierii militari si civili se luptau cu flacarile, echipele de medici si paramedici au sarit in ajutorul a patru muncitori raniti si a doua unitati de pompieri intoxicati cu fum.

Antrenamentul nu strica niciodata

Dupa citeva zeci de minute, s-a comandat incetarea alarmei si evaluarea modului de interventie.

„Aplicatia a avut ca scop verificarea personalului cu functii de conducere privind capacitatea de a actiona pentru localizarea incendiului, evacuarea si salvarea persoanelor si bunurilor materiale pina la sosirea fortelor specializate ale pompierilor militari.

S-a urmarit, de asemenea, verificarea capacitatii de executare a actiunilor de interventie pentru serviciul privat de pompieri civili ai unitatii si antrenarea personalului de la locul de munca“, a spus lt. col. Aurel Ciorteanu, purtator de cuvint al Grupului Judetean de Pompieri „Oltenia“.

Dupa corectarile inerente privind interventia fortelor participante, muncitorii termocentralei

s-au rugat ca si data viitoare ajutorul pompierilor sa ramina la nivel de exercitiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS