16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtectia Copilului Gorj va ajuta doua fete surdomute

Protectia Copilului Gorj va ajuta doua fete surdomute

Comisia pentru Protectia Copilului Gorj a analizat in sedinta de ieri cazul surorilor Adelina si Andeea, in virsta de 16 si 14 ani. Minorele sint incadrate in gradul trei de handicap, pentru ca nu aud si nici nu pot sa vorbeasca.

Familia traieste doar din veniturile pe care le realizeaza mama fetelor, care lucreaza ca femeie de serviciu la o societate din Rovinari. Adelina si Andreea nu stiu sa scrie si nici sa citeasca, dar fac calcule matematice in minte, cu usurinta.

Parintii lor au incercat sa le asigure o viata normala, inscriindu-le la o scoala speciala din Craiova. Tatal lor, Ion Raduta, a declarat: „Nu le-am mai dus la scoala, pentru ca le-am gasit batute intr-un hal fara de hal. Asa ca am preferat sa le tinem linga noi, pentru ca sa nu li se mai intimple ceva. Nu stam prea bine cu banii. Eu sint somer din 1997. Am venit sa cer sprijinul Comisiei pentru Protectia Copilului. Copiii mei nu aud deloc. Ele inteleg cind li se vorbeste, dupa mimica.“

Directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj, Ion Preoteasa, a declarat: „Vor avea proteze standard, pe care le va achizitiona Casa Asigurarilor de Sanatate. Valoarea lor se ridica la peste 14.000.000 de lei. Fetele vor primi protezele intr-o saptamina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS