14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuedia si Anglia avertizeaza ca romii care cer azil vor fi expulzati

Suedia si Anglia avertizeaza ca romii care cer azil vor fi expulzati

Este deja arhicunoscut faptul ca mijlocul cel mai rapid si fara munca de imbogatire este „fuga“ in strainataturi. Chestie care a prins de citiva ani, mai ales la etnia roma. Multi si-au luat pirandele, puradeii si au „taiat-o“ in Italia, Germania, Anglia, Suedia sau in oricare alta tara din spatiul Schengen ca sa faca un ban. La intoarcere, masinile ultimul racnet, teancurile de „verzisori“ sau palatele cu multe turnulete ridicate peste noapte le-au cam dat cu flit celor ramasi sa-si manince amarul cu munca la stat.

Cercul tarilor tolerante la „azilanti“ s-a cam strins insa in ultima vreme. Numai in urma cu citeva zile, Uniunea Democrata Libera a Romilor din Craiova a primit astfel de „avertismente“ de la ambasadele a doua astfel de tari, Suedia si Marea Britanie.

„Cetatenii romani care solicita azil in Suedia sint victime ale informarii false despre posibilitatile de a ramine. Oamenii din Romania in general nu sint considerati a avea nevoie de azil. Cei care la momentul prezent sint atrasi de zvonuri false pentru a merge in Suedia risca sa fie rapid trimisi inapoi in Romania“, se specifica in adresa Ambasadei Suediei la Bucuresti.

In doua saptamini de la „aterizare“ vine expulzarea

Daca anii trecuti, chiar daca se stia ca cererile de azil erau in 99,99% din cazuri respinse, decizia finala venea peste citeva luni sau chiar un an, iar „azilantii“ aveau destul timp sa mai agoniseasca un „ban verde pentru zile negre“.

Suedezii si englezii atrag insa atentia ca astfel de termene s-au scurtat la cel mult doua saptamini. Mai mult, deciziile, care au fost toate negative de la inceputul acestui an, vor fi puse in aplicare imediat si cu interzicerea de a parasi Romania pentru o anumita perioada.

Ambasada Angliei mai anunta etnia roma ca solicitantii de azil nu mai primesc asigurari sociale sub forma de bani lichizi. Altfel spus, s-a cam inchis sacul.

Romii care au ajuns in Suedia au renuntat deja la cererea de azil

„Tinem sa-i informam astfel pe tigani de corespondenta trimisa de Ambasadele Angliei si Suediei si ca sint false zvonurile potrivit carora aceste tari primesc azilanti. Facem apel la membrii etniei noastre sa nu se mai lase influentati de aceste zvonuri, sa nu mai plece si sa cheltuiasca banii degeaba pe drum, iar dupa doua saptamini sa fie expulzati. Foarte multi tigani din Craiova au plecat in Suedia in ultimul timp, crezind ca vor primi azil. I-am instiintat insa telefonic pe majoritatea si au renuntat deja la cererile de azil“, a spus un lider al romilor craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS