10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControl la singe facut la Spitalul Judetean Slatina de prefectul Marin Diaconescu

Control la singe facut la Spitalul Judetean Slatina de prefectul Marin Diaconescu

Prefectul judetul Olt, Marin Diaconescu, a facut vineri o surpriza de proportii conducerii Spitalului Judetean Slatina prin efectuarea unei… vizite de lucru. Insotit de staff-ul Directiei de Sanatate Publica Olt (alcatuit din trei directori), inspectorul sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Ion Carzon, si de reprezentanti ai mass-media locale, prefectul a inspectat amanuntit toate cele cinci etaje ale spitalului.

De la grupurile sanitare si pina la blocul operator, nimic nu a scapat ochiului vigilent al mai marelui judetului. De altfel, pentru a mentine starea de sterilitate din blocul operator, directorii spitalului i-au permis lui Marin Diaconescu sa inspecteze acest loc doar dupa ce acesta a fost echipat asa cum cere regulamentul in asemenea cazuri – imbracat cu un halat si pantaloni speciali si cu botosei in picioare. Dupa inspectarea intregului spital, prefectul a conchis: este multa mizerie.

Directorii unitatii sanitare controlate, dr. Florin Paraschiva si dr. Sorin Lesnic, si-au insusit fara sa nege criticile prefectului Diaconescu. Totodata, ei au tinut sa-i explice prefectului ca, din luna aprilie de cind au preluat conducerea spitalului, s-au ocupat de lucrurile care necesitau o interventie rapida, in primul rind aflindu-se reinstaurarea ordinii.

„Am inceput cu… inceputul. Practic insa, este foarte greu sa le rezolvi pe toate in citeva luni. Nici nu stii cu ce sa incepi mai intii“, a spus dr. Florin Paraschiva. Directorul adjunct al spitalului, dr. Sorin Lesnic, a declarat, la rindul sau, ca masurile cele mai urgente care vor fi luate dupa acest control inopinat vor viza igienizarea grupurilor sanitare, imbunatatirea cazarmamentului (printre altele, se vor achizitiona saltele Relaxa!) si a mincarii. Vizita sefului administratiei publice locale a tinut pe jar conducerea spitalului si salariatii de aici mai bine de trei ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS