17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnimal X si 3 Sud -Est si-au batut joc de locuitorii orasului Tirgu Jiu

Animal X si 3 Sud -Est si-au batut joc de locuitorii orasului Tirgu Jiu

Mult trimbitata campanie antidrog s-a dovedit a fi de fapt o metoda de promovare a propriilor imagini.

Prejudiciul pe care l-au adus orasului Tirgu Jiu este imens, pagubele depasind un miliard. Artistii au vrut cu tot dinadinsul sa se permita accesul spectatorilor pe gazonul stadionului si au reusit. Primarul municipiuluiTirgu Jiu si comandantul politiei au fost singurii care au suferit pentru aceasta decizie. De altfel, primarul, cu lacrimi in ochi, si-a exprimat dezamagirea plecind pur si simplu acasa si inchizind telefoanele. Oficialitatile locale s-au opus cit au putut, insa impresarul celor doua formatii a sunat la Bucuresti si unul dintre ministri, al carui nume n-am putut sa-l aflam, a hotarit „sa se permita accesul pe stadion“.

Prefectul Toni Mihail Grebla, cel care a primit ordinul, umil si usor aplecat de spate, a ascultat porunca ministrului. Asa s-a ajuns ca gazonul stadionului Municipal sa fie compromis in proportie de 65-70%. Asta poate fi si o invatatura de minte pentru oficialitatile locale, care o tin dintr-un circ in altul, dintr-un spectacol in altul. Sintem prea saraci pentru a ne permite luxul de a arunca sute de milioane sau chiar miliarde din bugetul primariei pentru astfel de spectacole si bilciuri in timp ce semeni de-ai nostri mor pur si simplu de foame, cum este cazul copilului Adrian Claudiu Busoi din Scorusu, care la doi ani cintarea doar cinci kilograme si a ajuns sa manince boabe de porumb.

Fara alcool la concert

Mii de litri de bere consumata, mititei si pop corn, la care s-au adaugat spectacolele care au durat pina in zori – cam asa se pot rezuma ultimele trei zile petrecute de tirgujieni in cadrul Zilelor Orasului. Punctul culminant al manifestarilor l-a constituit concertul „Muzica antidrog“, sustinut de Cristiana Raduta, Animal X si 3 Sud-Est. Spectacolul a fost programat pentru ora 21.30 pe stadionul Municipal. Desi festivalul Zilele Orasului era in plina desfasurare, pe toata perioada concertului s-a interzis vinzarea bauturilor alcoolice la terasele din jurul stadionului.

„A fost una din conditiile impuse de organizatori. Nici pe stadion nu s-a permis accesul cu bauturi“, au spus autoritatile locale. Sustinerea concertului pe stadion a dat mare bataie de cap autoritatilor, care initial nu intentionau sa lase publicul si pe teren.

„S-a primit telefon de la guvern si s-a spus sa se dea drumul spectatorilor si pe teren. A trebuit sa taiem gardul si sa le permitem accesul pe iarba“, a spus Dumitru Viezure, administratorul stadionului.

Gazonul stadionului Municipal a fost distrus

Incepind cu ora 20.00, stadionul a fost asaltat de mii de tineri care s-au grabit sa prinda un loc cit mai aproape de scena. Spectacolul a inceput la ora 22.00 si s-a terminat putin dupa miezul noptii cu un foc de artificii care a costat bugetul local 60 de milioane de lei. In timpul concertului a fost nevoie de interventia ambulantei pentru doua cazuri de lesin si pentru a se acorda primul ajutor unui tinar pe care prietenii l-au aruncat in sus, dar au uitat sa-l mai prinda. Trei carute de gunoi, sticle sparte si chistoace de tigari – cam asta a gasit administratia stadionului, a doua zi, pe gazon.

„Terenul a fost distrus, mai ales linga scena. Ne-au promis organizatorii 100 de milioane de lei ca sa cumparam seminte si sa refacem gazonul. Din pacate, nu am avut alta varianta pentru sustinerea spectacolului. Spatiul din Piata Prefecturii este mult prea mic si ar fi fost distruse toate spatiile verzi. Gazonul e mai usor de refacut decit centrul orasului“, s-a consolat primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS