6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoluntari pe frontul antidrog

Voluntari pe frontul antidrog

• In prezenta oficialitatilor locale si judetene, ieri a fost inaugurat Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Craiova • Institutia urmeaza sa acorde sfaturi calificate consumatorilor de droguri sau persoanelor predispuse catre consumarea unor astfel de substante, asigurind confidentialitatea celor care solicita consiliere

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, a taiat ieri panglica inaugurala a Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Craiova, situat in str. Brestei nr.26. La acest eveniment au luat parte – in calitate de invitati – primarul Vasile Bulucea, inspectorul scolar general Constantin Busoi, directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, dr. Constantin Ecobici, dar si cadre din conducerea politiei: col. Ioaneta Vintileanu, director adjunct al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din Inspectoratul General al Politiei si secretar general al Comisiei Interministeriale pentru Prevenirea Consumului Ilicit de Droguri, lt.col. Constantin Petrescu, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, col. Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate si Antidrog Craiova.

Doar voluntari pe frontul antidrog

Activitatea centrului se va axa pe prevenirea consumului de droguri, fara a neglija si combaterea acestui fenomen, prin consilierea consumatorilor care se adreseaza institutiei. Specialistii care vor lucra aici sint, de fapt, voluntari, nefiind salarizati pentru aceasta activitate ce o presteaza in afara orelor de serviciu. Colectivul va fi compus din sase persoane, reprezentind institutiile angrenate in prevenirea si combaterea consumului de droguri. Este vorba despre cpt. Maria Tudor – din partea IJP Dolj, dr. Narcisa Dinica – DSP Dolj, Cosmina Surlea – Inspectoratul Scolar, Ema Negreanu – Directia de Tineret si Sport, psih. Victor Iovanel – Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului, respectiv Gabriel Chifu – Organizatia „Salvati Copiii“.

„Infiintarea acestui centru este binevenita, dar va avea eficienta asteptata in momentul in care se vor gasi fonduri pentru o structura organizatorica proprie. Nu cred ca specialistii vor da buluc sa asigure consilierea antidrog in conditii de voluntariat, lucrind dupa program si fara a fi platiti. Cit priveste amploarea consumului de droguri, trebuie sa spun ca fenomenul este limitat in judetele Olteniei la utilizarea pe scara redusa a drogurilor usoare – canabis, hasis. Tocmai pentru a preveni extinderea consumului de droguri este foarte importanta activitatea centrului“, a declarat col. Gheorghe Bica, seful CZCCOA Craiova. In aceasta privinta, prefectul Cornel Mondea a promis ca va gasi o solutie pentru finantare, astfel incit Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Craiova sa aiba specialisti angajati permanent.

Mare spectacol, mare

In cadrul Megaturneului ANTIDROG, destinat sensibilizarii adolescentilor in vederea prevenirii si combaterii consumului de droguri, aseara a fost organizat in Piata Mihai Viteazul din Craiova un mare concert de muzica pop. Au sustinut recitaluri formatiile 3 SUD-EST si ANIMAL-X, precum si solista Cristina Raduta. Turneul artistilor continua prin tara si in zilele urmatoare, Craiova fiind a 28-a localitate din cele 34 programate a gazdui astfel de actiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS