16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurneul „Muzica antidrog“ a ajuns la Drobeta Turnu Severin

Turneul „Muzica antidrog“ a ajuns la Drobeta Turnu Severin

• Membrii formatiilor 3 Sud Est, Animal X si actrita Cristiana Raduta au inaugurat primul centru de consiliere antidrog • In aceasta dimineata, de la ora 11.00, artistii se vor afla in studioul Radio Sud Severin, dupa care vor pleca spre Craiova

Anul trecut, in Romania erau inregistrati oficial peste 2.100 de consumatori de droguri, dintre care sase cazuri in judetul Mehedinti. Acesta a fost si motivul care i-a determinat pe cei de la 3 Sud Est, Animal X si pe actrita Cristiana Raduta sa organizeze megaturneul „Muzica antidrog“, sub sloganul: „Nu lasa drogurile sa te schimbe. Toti te plac asa cum esti!“ • Turneul a ajuns miercuri la Drobeta Turnu Severin, unde artistii au transmis un mesaj celor peste 20.000 de fani.

Fenomenul antidrog a cuprins judetul Mehedinti, cu citeva zile inainte ca turneul celor de la Animal X, 3 Sud Est si al actritei Cristiana Raduta sa ajunga la Drobeta Turnu Severin. Prefectura Mehedinti a constituit in acest sens un comitet de organizare, din care au facut parte reprezentanti ai consiliului judetean, prefecturii si ai altor institutii publice.

Reprezentanti ai Politiei din Tirgu Jiu au sosit cu ocazia concertului de la Drobeta Turnu Severin, pentru a urmari masurile de securitate luate cu aceasta ocazie, avind in vedere antecedentele neplacute din alte localitati prin care au trecut artistii. Concertul de pe stadionul „Ion Angelescu“ a adunat peste 20.000 de severineni, dornici sa-si vada formatiile favorite. Ieri-dimineata, membrii celor doua formatii si actrita Cristiana Raduta au fost prezenti la conferinta de presa organizata la Prefectura Mehedinti.

„Este important ca cineva s-a gindit la o campanie antidrog, cu atit mai mult cu cit este un fenomen pe care nu trebuie sa-l mai ascundem. Este o realitate grava, care a cuprins societatea romaneasca si am dorit sa transmitem fanilor nostri, si nu numai, un mesaj-avertisment impotriva drogurilor“, a spus Cristiana Raduta.

Multumiti de organizarea turneului la Drobeta Turnu Severin, ei au amintit si de evenimentele mai putin placute din alte orase. „Am avut probleme in acest turneu, mai ales la Oradea si apoi la Resita. Au venit tineri cu pancarte pe care statea scris «Nu calcati iarba, fumati-o!» si nu cred ca era vorba de iarba de pe gazon. Asta inseamna ca acest turneu are succes si ca noi deranjam pe cine trebuie“, a spus Serban (Hiena), de la Animal X.

Artistii si-au lasat amprentele la Drobeta Turnu Severin

Megaturneul a inceput pe 8 mai si se va incheia pe 14 mai, in Bucuresti, trecind prin 34 de orase ale tarii, in 38 de zile.

„Am fost deschizatori de drumuri in muzica si nu ne-a fost teama sa ne implicam in acest proiect. Prin dialogul nostru cu tinerii, vrem sa constientizam oamenii si institutiile sa se implice in combaterea acestui fenomen“, a spus Viorel, de la 3 Sud Est.

Dupa conferinta de presa, protagonistii proiectului „Muzica antidrog“ au inaugurat primul centru de consiliere antidrog din Drobeta Turnu Severin, situat chiar in incinta Prefecturii Mehedinti. Oficialitatile locale le-au pregatit, la rindul lor, numeroase surprize oaspetilor de seama ai municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cei sapte artisti au primit diplome antidrog din partea lt. col. Alexandru Draghici, seful Politiei Drobeta Turnu Severin si fost sef al Biroului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova, dupa care si-au lasat amprentele intr-un loc special amenajat, in parcul din fata Prefecturii Mehedinti.

Ziua de ieri s-a incheiat pentru membrii trupelor 3 Sud Est, Animal X si pentru Cristiana Raduta cu o croaziera pe Dunare, pe traseul Orsova-Cazanele Mari. In aceasta dimineata, membrii celor mai cunoscute formatii de muzica dance din Romania vor fi prezenti in studioul Radio Sud Severin, dupa care se vor deplasa spre Craiova, unde se va desfasura cel de-al 28-lea concert al turneului „Muzica antidrog“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS