23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii cred ca de la o palma de pamint incepe universul

Unii cred ca de la o palma de pamint incepe universul

Maruntele incalcari ale legii pentru care organismele statului nu-si pun in miscare mecanismele ajung sa exaspereze mii de oameni. Cei puternici trec cu vederea neregulile, pe motiv ca nu au timp de amanunte si ca oricum timpul petrecut prin instante este mult mai scump decit paguba produsa de incalcarea legii. Cei mai vigilenti la neregulile mici sint pensionarii, care vad, aud si scriu peste tot.

Raspunsurile primite de la tot felul de institutii carora li s-au adresat nu rezolva situatia si nu satisfac setea de dreptate a batrinilor pensionari. Incrincenarea cu care vor sa pefectioneze lumea in care traim ii transforma uneori in persoane exasperante. Atunci cind dibuiesc o institutie care le acorda atentia cuvenita se cramponeaza de ea si insista, chit ca li se explica de cite ori este nevoie ca rezolvarea vine din alta parte.

Cit ar fi de mica si neinsemnata problema lor, te conving ca de la palma de pamint pentru care se cearta cu vecinii incepe universul sau ca de la injuratura primita de la vecin i se trag toate necazurile vietii. Derutati, umiliti si rupti de imperfectiunea lumii in care traim, au impresia ca reclamatia este mama rezolvarilor, desi viata a demonstrat ca nimic nu poate sa urneasca tavalugul legii peste faradelegile fiecarei zile.

Alexandru Militaru, pensionar din Craiova, de citeva luni reclama ziarului nostru o „grava nedreptate“ de care a avut parte in satul Panaghia din comuna Calopar. Sotia Domniei sale a primit o mostenire de la mama sa, in satul Panaghia, care consta intr-o casa aproape prabusita si terenul aferent ei. De mai multi ani, ne spunea petentul, vecina Constantina Badea si-a extins cosmeliile din gospodarie fara autorizatie de construire chiar in interiorul curtii mostenite.

Dupa ce a construit fara autorizatie, familia Badea a lasat streasina cotetelor sa curga, atunci cind ploua, pe pamintul familiei Militaru.

Constantina Badea mai era acuzata si pentru culesul neautorizat al fructelor din pomii din gradina si strinsul pamintului la temelia cosmeliilor. Autoritatile locale, dupa parerea aceluiasi Alexandru Militaru, nu prea s-au implicat in rezolvarea litigiului intervenit intre cele doua familii, fapt pentru care am hotarit sa ne deplasam la Panaghia.

Pentru ca vecina Badea era la prasit de porumb ne-am permis sa constatam si noi ca intr-adevar cosmeliile construite treceau cu citiva centrimetri in ograda lui Alexandru Militaru, casa era prabusita si neingrijita, iar toata ograda casei era plina cu puieti taiati sau nu. Proverbul care spune ca vorba dulce mult aduce nu credem ca e cunoscut de nici unul din cei doi vecini, pentru ca altfel s-ar fi inteles de mult asupra acestui litigiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS