11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrambureala de pe strazile Craiovei

Brambureala de pe strazile Craiovei

Circulatia in Craiova este paralizata de citeva zile. Pe principiul „merge si asa“, Primaria Craiova s-a apucat sa repare mai multe strazi, dar fara a intrerupe circulatia. Nervii soferilor sint pusi la grea incercare, acestia fiind nevoiti sa circule doar pe o singura banda sau sa ocoleasca mai multi kilometri pentru a ajunge la destinatie, iar pietonii fac slalom printre utilaje de raschetat asfalt, masini si gramezi de pamint. Muncitorii nu pot lucra cu spor pentru ca trebuie sa se fereasca de masini.

De la campania electorala pentru alegerile din 2000, cind se turna asfalt intr-o veselie, strazile Craiovei nu au mai fost reparate si doar au fost sparte. Ba pentru a repara o teava sparta, ba pentru a inlocui nu stiu ce cablu cei de la telefoane. Asa au ajuns citeva strazi sa fie sparte de doua, trei ori pe an.

Primaria a rupt din bugetul local citeva zeci de miliarde de lei pentru repararea si intretinerea strazilor si s-a pus pe treaba. Si bineinteles ca a facut-o in stilu-i caracteristic.

„Pe strada Kogalniceanu au bagat freza aia sau cum naiba ii zice, au stricat asfaltul si au lasat asa. Nu inteleg de ce nu au inchis strada o zi, doua, o reparau si terminau povestea. Asa, au incurcat circulatia vreo trei zile pina au raschetat asfaltul si au lasat strada asa. Acum nu se mai lucreaza pe ea. Si este doar un exemplu“, spune Sandu Titea, sofer din Craiova.

„Dupa bulibasala care este in oras este greu sa iti dai seama cum lucreaza oamenii astia, care sint platiti de noi toti. Mai bine zis, cum nu lucreaza. Pentru ca unele strazi stau inchise, dar nu vezi nici o echipa la lucru. Nici la prinz nu prea ii vezi ca se omoara cu lucru. Ce sa mai, este o mare bataie de joc. In toata lumea se repara strazi, dar ca la noi, la nimeni“, a spus Elisabeta Stefan.

Reprezentantii primariei spun ca altfel nu se poate si ca daca s-ar inchide toate strazile pe care se lucreaza ar insemna sa nu mai circule masinile prin oras“. „Incercam sa lucram pe cite o banda acolo unde se poate. Fiecare strada a fost scoasa la licitatie si cistigata de cite o firma. Pina in septembrie tot o sa lucram la strazi. Este perioada in care se pot face lucrari de reparatii si de intretinere“, spune Sever Bordu, sef Serviciu Sistematizarea Circulatiei si Amenajarea Teritoriului din cadrul primariei.

Primaria Craiova a alocat 59 de miliarde de lei pentru lucrari de reparatii si intretinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS