22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalul International „Sarbatoarea papusilor“

Festivalul International „Sarbatoarea papusilor“

Cetatea Baniei este gazda Festivalului International „Sarbatoarea papusilor“, de marti si pina la 1 iunie, la care participa teatre din Bulgaria, Iugoslavia si Romania. Festivalul este organizat de Teatrul „Colibri“ Craiova si de Primaria Craiova in colaborare cu Fundatia pentru tineret „1 Decembrie“.

In prima zi, Teatrul Dramatic Silistra din Bulgaria a prezentat spectacolul „Ceasul cu cuc“, in sala Teatrului de Opera si Opereta, iar Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Marionete, din Bucuresti a oferit spectacolul „Vrajitorul din Oz“, in sala Teatrului „Colibri“.

Astazi se vor fi aceleasi spectacole, in plus, Teatrul „Colibri“ oferind spectacolul pentru adulti si copii, „Punch si Judy“. Miine au loc alte spectacole: „Poveste macedoneana“ prezentat de Teatrul pentru copii si tineret din Skopje (Macedonia), in sala TOOC; „Gainusa cu puii de aur“ al Teatrului „Colibri“ si „Aventurile lui Chit“ prezentat de Teatrul Vasilache Botosani, care va deschide ziua de vineri cu „Desen animat“. Teatrul din Skopje va relua aceeasi piesa, iar Teatrul Pinokio Zemun Belgrad va prezenta „Patru printese si un zmeu“. Simbata, de Ziua Internationala a copilului, Teatrul din Belgrad va oferi acelasi spectacol la ora 11.00, dupa care va avea loc inchiderea oficiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS