17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Fintina doamnei!

Sfirsitul saptaminii trecute a insemnat pentru o mare parte din enoriasii Parohiei satului Boureni mare sarbatoare. Acestia s-au pregatit cu mic, cu mare sa mearga la fintina de pe izlazul satului, unde popa Costica sfintea apa fintinii construite prin stradania profesoarei pensionare Cornelia Vaduva. Ani de-a rindul, doamna, cum o stie tot satul, a adus izvorul luminii in mintile copiilor ce azi sint oameni in toata firea.

De 40 de ani, doamna i-a adus in sat pe Eminescu, Cosbuc, Alecsandri, Caragiale si pe ceilalti cu o staruinta pe care doar dascalii de la tara o au. Pentru ca i s-a parut ca nu a lasat multe lucruri in urma, doamna a vrut cu toata nadejdea sa lase si o fintina la sosea, unde trecatorul insetat poate sa bea o cana de apa si sa-si aduca aminte de cea care de 40 de ani i-a invatat corect romaneste pe cei din Boureni.

Cosurile cu coliva si prinoase aduse la Fintina Doamnei, precum si oamenii prezenti la slujba de sfintire a apei, ca semn de respect pentru cea ce-n vremuri grele are curajul si staruinta sa dea si altora din ce este al ei, i-au umplut sufletul de bucurie.

Neobosita, la masa crestineasca ce s-a intins la fintina dupa sfintire, doamna a staruit la primarul Constantin Nita, care a onorat cu prezenta cinstita adunare, sa aiba grija de izvorul sfintit de popa Costica si sa-l daruiasca cu pomi pentru umbra, sub care trecatorul insetat si flamind sa-si odihneasca neodihna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS