17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Eterna primavara“, de Nicoleta Marini

„Eterna primavara“, de Nicoleta Marini

Profesoara Nicoleta Marini de la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova a debutat recent cu volumul de poezii „Eterna primavara“. Cartea a aparut in Editura SITECH, are 75 de pagini si are postfata semnata de unul dintre cei mai valorosi critici literari ai Craiovei, Constantin M. Popa.

Fara a fi cuantificata valoric, criticul este preocupat de fondul si forma textului: „Intelegerii tensionate a realului, cu toate dislocarile si anamorfozele presupuse de o viziune problematica, Nicoleta Marini a inteles ca adecvata nu este o poezie construita dupa normele obisnuite ale confortului liric, fie ele si consuetudinare, ci o alternativa ce presupune figuri contrariate, abrupte, uneori stranii.“

Poezia Nicoletei Marini nu este una discursiva. Mai curind, lucrativa, desi autoarea neaga. Aceasta stare de fapt reiese chiar din poezia „Adanc“ (pagina 36), urmata de „Varianta“, care, intr-adevar, este o varianta a primului text. Ambele contin cite cinci versuri, primele doua de la fiecare fiind identice. De asemenea, „Expozitii“ are trei variante si exemplele pot continua.

Important este ca textele sale sint condensate, iar sensibilitatea poetica nu poate fi negata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS