20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Olt a fost „colindata“ pentru a treia oara de sindicalistii BNS si Cartel Alfa

Prefectura Olt a fost „colindata“ pentru a treia oara de sindicalistii BNS si Cartel Alfa

Aproximativ 200 de reprezentanti ai sindicatelor afiliate la BNS si Cartel Alfa au pichetat ieri, timp de trei ore, sediul Prefecturii Olt. Inarmati cu drapele tricolore si pancarte pe care se puteau citi „Nu vrem sa cersim!“, sau: „Vrem privatizare, nu vrem lichidare“, sindicalistii au declansat mitingul la ora 9.00, exact in momentul cind primul ministru isi incepea videoconferinta.

Dupa sapte zile de negocieri intre liderii celor doua confederatii si reprezentantii executivului, rezultatul nu a fost de natura sa-i multumeasca in vreun fel pe sindicalisti. Revendicarile solicitate cel mai mult de acestia (cresterea salariului minim la 100 de euro, mentinerea virstei de pensionare la 62 de ani pentru barbati si 57 de ani pentru femei sau eliminarea re-

strictiilor privind acordarea tichetelor de masa) nu au putut fi solutionate favorabil de guvernanti.

Rulmentistii – cei mai inversunati protestatari

Majoritatea protestatarilor de ieri sint salariati la SC RULMENTI SA Slatina. Dupa conflictul de munca de acum doua luni, cind acestia au sifonat imaginea Prefecturii Olt, timp de 30 de zile, prin greva foamei facuta chiar in fata sediului, situatia in intreprindere este departe de a se fi linistit. Aceasta, cu toate ca s-a facut rost de citeva comenzi. Refuzul SC ELECTRICA SA Craiova de a da drumul la curent in fabrica a anulat insa eforturile conducerii. Saptamina trecuta, membrii de sindicat din cadrul societatii au decis afilirea la BNS Olt. Oamenii de aici au primit pe acest an doar aproape doua milioane de lei. Directorul general al unitatii, Victor Barbu, a participat ieri la videoconferinta pentru a solicita sprijinul premierului Adrian Nastase.

Dupa actiunea de protest de ieri, circa 500 de sindicalisti olteni vor fi pe 10 iunie la Bucuresti, cind va fi organizat un miting national la care sint asteptati citiva zeci de mii de sindicalisti din toata tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS