34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Bursa locurilor de munca pentru handicapati s-au prezentat 25 de solicitanti

La Bursa locurilor de munca pentru handicapati s-au prezentat 25 de solicitanti

Prima editie a Bursei locurilor de munca pentru handicapati a fost organizata ieri de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj in colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Handicapati.

La manifestare au fost prezenti noua angajatori care au pus la dispozitie 17 locuri de munca. Cele mai multe dintre acestea au vizat meseriile de confectioner si ingrijitor curatenie.

La bursa au venit 25 de solicitanti, persoane cu handicap de gradele II sau III, majoritatea surdo-mute. Zece dintre participanti au fost selectionati in vederea sustinerii unui interviu.

„De opt ani sint somera. Am lucrat inainte ca tapiter. Acum mi-a promis un patron ca ma angajeaza croitoreasa. Luni ma duc la interviu“, a spus Domnica Lukacs, de 42 de ani.

„N-am lucrat niciodata. Am venit sa caut un loc de ingrijitor curatenie“, a spus Adriana Butan, de 21 de ani.

Persoanele cu handicap care s-au prezentat la bursa au venit insotite de specialisti de la Inspectoratul pentru Handicapati care le-au ajutat sa comunice cu angajatorii.

„De la Asociatia surdo-mutilor au venit majoritatea solicitantilor. Ne-a parut bine sa vedem ca sint societati dispuse sa angajeze persoane cu handicap. La asociatia noastra sint inscrisi 300 de surdo-muti, dintre care doar 65 au un loc de munca. Astazi (ieri – n.r.) au fost selectionati in vederea angajarii opt surdo-muti. Cei mai multi au solicitat posturile de ingrijitori. Pentru cele de confectioner, care au fost cele mai numeroase, nu au prea fost persoane calificate“, a spus Mihaela Morega, referent.

In Gorj sint inregistrate 3.600 de persoane cu handicap, dar la bursa au participat doar cele cu handicap de gradele II sau III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS