21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate600 de muncitori de la Termocentralele Rovinari si Turceni vor fi disponibilizati

600 de muncitori de la Termocentralele Rovinari si Turceni vor fi disponibilizati

Conducerea CNLO nu exclude fuziunea cu termocentralele

La negocierile purtate miercuri intre administratie, sindicate, autoritati si parlamentari, secretarul filialei Gorj a BNS, Ioan Pisc, a declarat ca din 35.000 de salariati la nivelul intregii societati, au mai ramas doar 17.000:

„Acum, ne mai paste inca un val de disponibilizare, preconizindu-se plecarea a 600 de oameni de la Termocentralele Rovinari si Turceni. Aceste disponibilizari sint impuse de Fondul Monetar International, dar problema trebuie analizata foarte atent“.

Reprezentantul sindicalistilor de la Uzina Mecanica Sadu, Gheorghe Bujor, le-a cerut parlamentarilor sa intervina pentru modificarea Legii industriei de aparare: „Din 8.000 de muncitori, la UM Sadu mai lucreaza doar un sfert. Problema cea mai importanta este ca acestia nu sint incadrati in grupa cu conditii speciale de munca, desi activitatea lor este periculoasa. Ma refer la pirotehnisti, care nu se mai regasesc in aceasta categorie“.

In legatura cu crearea unor complexe energetice, directorul general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), Emil Huidu, a precizat: „Este o problema extrem de delicata. Crearea acestor complexe presupune fuziunea CNLO cu termocentralele. Dar pina a se lua o asemenea hotarire, sint necesare studii si analize. Important este ca profitul sa nu se transfere in alte judete, cum ar fi Doljul“.

Prefectul Toni Grebla a asigurat ca in cazul realizarii unui complex energetic, sediul acestuia va fi la Tirgu Jiu. Negocierile continua si in urmatoarele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS