13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Cine va face ca mine ca mine sa pateasca“

„Cine va face ca mine ca mine sa pateasca“

Din Tirgu Carbunesti ne-a scris inginerul agronom Mihai Diaconu, ajuns la o virsta respectabila si nevoit sa plateasca pacatele tineretii. Domnia sa nu cere nimic de la nimeni, ci doar solicita publicarea povestii vietii lui ca sa le fie invatatura si altora tentati sa repete greselile tineretii lui.

„In 1962 eram student in anul doi la Facultatea de Horticultura din Craiova. Simbata veneam acasa la parinti, la Carbunesti, si duminica mergeam la film, unde am cunoscut-o pe cea care urma sa fie mama copiilor mei, Fanica, dar niciodata sotia mea. In acea vreme, ca de altfel si acum, eram si sint casatorit cu o alta femeie care traieste departe de meleagurile noastre.

De la inceputul relatiei cu mama copiilor mei, ea mi-a spus: <<Imi dau seama ca nu sint pentru tine ca nu am decit patru clase si mai am si un copil dintr-o casatorie anterioara, dar am rugamintea ca atita timp cit vei fi cu mine sa fii numai al meu>>. Ea era casiera la cinema. Mi-a placut ce a zis si am mers inainte. Cind am trecut in anul cinci, a ramas gravida si mi-a spus ca nu mai face avort pentru ca vrea sa aiba un copil de la mine. Bagase de seama ca-mi plac copiii si stia ca nevasta mea nu facea copii.

Dupa ce i-a facut trei copii, Fanica si-a reluat naravurile

Cum am terminat facultatea, am plecat in stagiatura la un CAP in comuna la ea, unde s-a si nascut primul copil – Mihaela. Sotia mea plecase intre timp la parintii ei, unde a ramas pentru totdeauna. Pentru ca la primaria din comuna ea nu figura casatorita, copilul a primit numele meu. Peste un an, in aceeasi luna, s-a nascut al doilea copil, Cristel, in timp ce eu eram la un CAP in Gorj. Peste doi ani s-a nascut si al treilea copil, Elena, care este nascuta in Carbunesti si care a luat numele mamei, Perpelea. In 1975 s-a judecat tagada paternitatii Elenei si recunoasterea de catre mine a copilului.

De atunci a inceput necazul pentru ca ma tot ameninta ca pleaca. M-am gindit sa-mi iau baiatul si sa plec, dar nu stiam ce vor face fetele. Intr-o duminica a plecat la cinematograf, de unde m-a sunat sa-i trimit geanta. M-am uitat in geanta si i-am gasit un bilet de la primul ei barbat care-i promitea ca o ia din nou cu totii copiii. Am asteptat-o acasa cu biletul intr-o mina si batul in cealalta. Ea mi-a promis ca nu mai face. Nu s-a implicat cu nimic in cheltuielile studiilor copiilor, ba din contra, tot eu i-am facut nunta si copilului din prima casatorie. In 1999, m-am pomenit cu lucruri straine in casa. A adus o canapea, doua fotolii si un aragaz, fara sa ma intrebe. Cind am intrebat-o eu, mi-a spus ca sint de la baiat, iar apoi ca au fost cumparate in rate.

Dupa 30 de ani de concubinaj, a ramas doar cu trei copii

In martie 1999, am gasit usa incuiata si un bilet in care scria ca este plecata la Teleorman si ca nu mi-a lasat cheia deoarece nu vrea sa mai locuiesc acolo. Dupa 30 de ani, ma dadea afara din casa. Eu am facut cerere de reintegrare si am fost reintegrat in domiciliu, in timp ce ea era sunata si intrebata daca m-a dat afara din casa. Am desfiintat telefonul, iar apoi era sunata la telefonul vecinilor. Dupa revolutie, ea nu a mai avut serviciu, pentru ca nu se mai ducea nimeni la cinematograf. In 1991, pentru ca eu eram foarte ocupat,

i-am zis ei sa umble sa cumparam apartamentul in care locuiam. A facut ce a facut si l-a cumparat pe numele ei.

Dupa ce a achitat apartamentul, a inceput sa se laude ca ma da afara oricind din casa, ca este a ei. La nunta fiicei noastre a indraznit sa-mi ceara sa-l invit si pe tatal copilului ei pe motiv ca nu venise la nunta copilului lui. Eu i-am spus da, dar cu conditia sa-i invite pe toti amantii ei despre care am aflat de-a lungul timpului. Pentru ca nu se mai terminau scandalurile, intr-un moment de sinceritate, mi-a spus ca i-am oferit tot ceea ce si-a dorit, dar ca sex nu am avut suficient pentru ea. Om batrin cum sint imi dau seama ca eu sint principalul vinovat de tot ceea ce mi s-a intimplat.

Acum sint in situatia de a fi la pensie dupa o viata de munca si de a fi terorizat de mama copiilor mei cu datul afara. Nu pot sa discut problema cu copiii mei pentru ca ma simt vinovat fata de ei si pentru ca imi este pur si simplu rusine ca eu, om batrin, nu-mi pot rezolva problemele familiei. Vreau sa publicati povestea mea tuturor, sa invete toti barbatii din pataniile mele si sa caste ochii bine cind vor sa aleaga mama copiilor lor.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS