13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate34 de familii din Slatina sint la un pas de a fi aruncate in strada

34 de familii din Slatina sint la un pas de a fi aruncate in strada

Aproape 20 de persoane s-au strins ieri- dimineata in preajma Prefecturii Olt din Slatina pentru a intra cu orice pret in audienta la prefectul judetului, Marin Diaconescu. Motivul cererii lor – dejucarea intentiei conducerii SC ALPROM SA Slatina de a-i evacua pina la 20 iunie dintr-un camin apartinind societatii pentru ca nu sint salariati ai acestei unitati economice. In situatia respectiva se mai aflau 14 familii, care insa nu ii insotisera pe colegii lor din cauze obiective. In cele din urma, interventia prefectului judetului a reusit sa amine, pentru o perioada, deznodamintul…

„Nu sintem porcul din Ajun!“

Oamenii au intrat in alerta de marti, 21 mai, cind au primit o decizie de evacuare de la SC ALPROM SA. Documentul cu pricina era semnat si parafat din 16 mai de conducerea unitatii, prin directorul Gheorghe Stroica si liderul de sindicat Constantin Gagiu. 34 de familii dintr-un camin al societatii situat pe str. A.I. Cuza, nr.10 bis (in spatele ISJ Olt) erau avertizate ca in termen de 30 de zile de la primirea instiintarii respective trebuie sa paraseasca locuintele pe care le ocupa in prezent.

Revoltati ca nu fusesera anuntati mai devreme, o parte din cei aflati in aceasta situatie s-au prezentat ieri in audienta la prefectul judetului pentru a-i cere ajutorul. Ei i-au explicat reprezentantului guvernului in teritoriu ca masura de evacuare nu este corecta din mai multe motive. Prefectul Marin Diaconescu a aflat ca respectivele locuinte – in fapt, doar cite o camera si un grup sanitar (fara bucatarie sau balcon) – apartinusera unor rude ale lor care lucrasera inainte la ALPROM. In plus, nici unul din cei care locuiau in camerele respective nu avea datorii la intretinere.

„Nu se poate sa-si bata joc de noi in halul asta! Avem copii, nu sintem de capul nostru. Unde sa ne ducem?!… Noi nu sintem porcul din Ajun!… Trebuia sa ne anunte mai de mult, nu acum. Cine poate sa gaseasca in mai putin de 30 de zile o noua locuinta!?… E imposibil asa ceva!“, spunea Daniel Trusca, unul din cetatenii aflati in aceasta postura, care locuieste in camin de 11 ani.

Evacuarea a fost aminata… pentru o perioada

In urma unei intilniri cu prefectul Marin Diaconescu, oamenii au primit o veste care i-a mai linistit putin. O discutie avuta de acesta cu directorul general al societatii, Gheorghe Stroica, a mai ameliorat putin situatia tragica a oamenilor. Masura de evacuare a fost aminata pentru o perioada, ragaz in care conducerea societatii va analiza fiecare caz. Acolo unde se va constata ca unul din locatarii direct vizati mai are o locuinta unde poate sta, decizia de evacuare va fi pusa in aplicare. In caz contrar, nu.

Acest lucru a fost reconfirmat citeva ore mai tirziu de directorul ALPROM Slatina, cu ocazia unei intilniri directe cu reprezentantii locatarilor. Oamenii au primit asigurari ca in doua saptamini se va face o noua evaluare a camerelor respective, dupa care locatarii si angajatii societatii care au solicitat conducerii fabricii o locuinta vor putea licita pentru acestea. Cu toate acestea, actualii proprietari ai camerelor respective au spus ca toate promisiunile primite nu inseamna nimic cit timp nu exista nimic scris „negru pe alb“. „Miine (astazi – n.r.) vom merge in audienta la viceprimarul Marin Postolache sau chiar la primarul Gheorghe Paunescu si ii vom ruga sa preia municipalitatea aceste camere, de unde noi sa le rascumparam. O sa ne imprumutam la CEC, vedem noi ce facem. Numai sa nu ne scoata in strada!“, au mai spus locatarii caminului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS