22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii de la ELECTROCARBON Slatina au renuntat la greva foamei

Salariatii de la ELECTROCARBON Slatina au renuntat la greva foamei

Motivul: majoritatea grevistilor au fost reangajati in citeva ore

14 muncitori de la SC ELECTROCARBON SA Slatina s-au postat luni, la ora 11.00, pe platoul din fata Prefecturii Olt.

O ora mai tirziu, numarul lor ajunsese la 23. Pentru ca nimeni din conducerea societatii nu luase legatura cu ei pe perioada week-end-ului in vederea rezolvarii conflictului de munca, muncitorii erau hotariti sa intre din nou in greva foamei si, de data aceasta, sa stea fermi pe pozitie. In jurul orei 14.00, purtatorul de cuvint al protestatarilor, Cristian Fana, le anunta o veste-bomba: directorul societatii, Teodor Caramizaru, fusese de acord sa reangajeze o parte din protestatari, respectiv cazurile sociale grave. Dupa citeva minute, inca nauciti de veste, cei 23 de grevisti isi stringeau pancartele de protest pe care se putea citi: „Jos dictatura Caramizaru!“.

Schimbare de pozitie la 180 de grade

Cristian Fana, vicelider al Sindicatului „Adevar si Dreptate“ din cadrul societatii, a declarat ca protestatarii au decis sa renunte la greva foamei pentru ca, din punctul lor de vedere, obiectivul fusese atins.

„Am vrut sa tragem un semnal de alarma pentru conducerea unitatii in legatura cu modul in care s-a facut disponibilizarea in societate. Criteriile care au stat la baza concedierilor nu au fost corecte si s-au facut la intimplare, fara sa se tina cont de situatiile deosebite ale unora dintre angajati“, a spus Cristian Fana.

Totodata, Fana a declarat ca motivul pentru care conducerea ELECTROCARBON si-a schimbat tactica a constat in faptul ca directorul Teodor Caramizaru nu a cunoscut situatia speciala in care se gaseau unii muncitori. Dupa ce purtatorul de cuvint al protestatarilor i-a explicat luni directorului care este de fapt cauza pentru care oamenii intrasera in greva foamei, situatia s-a schimbat radical. In doar citeva ore, majoritatea grevistilor (14) fusesera reangajati in cadrul societatii. Pentru restul de pina la 23, discutiile s-au prelungit pina seara tirziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS