10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile de reparatii la Spitalul Judetean Tirgu Jiu vor fi incheiate abia in toamna

Lucrarile de reparatii la Spitalul Judetean Tirgu Jiu vor fi incheiate abia in toamna

Autoritatile locale spun ca o parte din vina o poarta si medicii

Lucrarile de reparatii si modernizari la Spitalul Judetean Tirgu Jiu au inceput la mijlocul lunii februarie, urmind sa aiba ca termen de predare data de 1 iulie. Conform proiectului, lucrarile au fost impartite in patru etape si, cu toate ca au trecut trei luni de cind au fost demarate, nu a fost finalizata inca nici prima etapa.

„Cladirea spitalului a fost impartita in patru parti. In proiectul de modernizare au fost incluse Sectiile de chirurgie, urologie, ortopedie si reanimare. Initial s-a stabilit ca toate lucrarile vor fi gata in aproximativ patru-cinci luni, dar au trecut deja trei luni si nu e gata nici a patra parte, desi termenul limita pentru aceasta a trecut de o luna. Am inteles ca in citeva zile se vor termina lucrarile la prima parte a proiectului“, a spus Emil Sandu, directorul Spitalului Judetean Gorj.

Lucrarile vor costa aproximativ 25 de miliarde de lei, iar acestea vor fi executate pe baza ordinelor de compensare de catre Compania Nationala a Lignitului Oltenia, in baza datoriei catre Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate.

„Am zis 1 iulie, ca sa fie 1 septembrie“

Autoritatile locale au spus ca aceste intirzieri au mai multe cauze, printre care se numara indecizia conducerii spitalului si a medicilor in ceea ce priveste unele aspecte de ordine interioara, precum si unele probleme de proiectare si greutatile financiare ale constructorului.

„Una din cauze a fost indecizia medicilor din Spitalul Judetean Tirgu Jiu, carora le-a trebuit o luna ca sa se gindeasca in ce fel isi organizeaza structurile interioare prin care trec bolnavii. Numai cu asta s-a intirziat o luna pentru ca unii ziceau intr-un fel, altii, in altul, iar apoi se razgindeau toti. O parte din vina o poarta si proiectantul, care a mai intirziat o luna, iar la toate acestea se adauga greutatile financiare ale constructorului“, a spus subprefectul Eugen Vilceanu.Termenul limita pentru finalizarea lucrarilor a fost stabilit, conform proiectului, pentru 1 iulie, dar autoritatile locale spun acum ca spitalul va fi gata in toamna.

„Noi am zis 1 iulie, ca sa fie 1 septembrie, ca asa e pe la noi.Constructorul intirzie pentru ca mai are nevoie si de lichiditati. Este greu sa lucrezi cu ordine de compensare. Oricum, pina in toamna trebuie sa fie gata. Nu avem cum sa intram in iarna cu lucrarile neterminate “, a mai spus subprefectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS