17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate500 de miliarde de lei pentru amenajarea hidrografica a riului Jiu

500 de miliarde de lei pentru amenajarea hidrografica a riului Jiu

SC HIDROELECTRICA SA -Sucursala Tirgu Jiu va continua amenajarea hidrografica pe riul Jiu, investind 500 de miliarde de lei. Proiectul vizeaza amenajarile hidrografice in Valea Sadului, Vadeni si Cerna-Motru-Tismana.

Pentru alimentarea cu apa a municipiului Tirgu Jiu se va realiza o rezerva de apa, amenajindu-se pe riul Susita un lac de acumulare.

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, a declarat: „In Valea Sadului, Punctul Plesa, se va construi o hidrocentrala de 220 MW. Forta de munca va fi asigurata de catre mineri. 1.200 dintre acestia vor avea un contract de munca pe cinci ani, atit cit se preconizeaza durata derularii intregului proiect de amenajare hidrografica. Am purtat discutii cu liderii minerilor din Oltenia. Acest complex sper sa fie finalizat pina in 2004, asa cum ne-am propus“.

Vicepresedintele Uniunii Federatiilor Sindicatelor Miniere din Oltenia, Viorel Temelescu, a spus: „Dupa aprobarea oficiala a acestui proiect vom putea dezvolta aceste discutii. Din informatiile pe care le avem, exista trei variante de amenajare a Jiului. Cu siguranta ca va fi aprobat cel mai avantajos proiect din punct de vedere economic, cu cele mai multe locuri de munca. Cert este ca minerii vor avea in continuare locuri de munca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS