21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMajoritatea accidentelor de munca inregistrate in Gorj s-au produs in minerit

Majoritatea accidentelor de munca inregistrate in Gorj s-au produs in minerit

In judetul Gorj s-au inregistrat, in primul trimestru al acestui an, 57 de accidente de munca. Unul dintre acestea a fost mortal, iar celelalte s-au soldat cu incapacitate temporara de munca, persoanele accidentate avind nevoie de cel putin trei zile de concediu medical. Nici unul dintre raniti nu a ramas cu invaliditate.

„Majoritatea accidentelor inregistrate s-au produs in minerit. Aceeasi situatie a fost constatata si anul trecut cind s-au analizat cauzele si domeniile in care s-au produs astfel de evenimente. De cele mai multe ori, de vina pentru producerea accidentelor sint chiar victimele, care dau dovada de neatentie sau ignora cele mai elementare norme de protectie a muncii. Acestor factori li se adauga si nerespectarea din partea angajatorilor a prevederilor legale in domeniu“, a spus Alin Guta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj.

Inspectorii de munca au efectuat in primul trimestru al acestui an 153 de controale privind securitatea muncii. In 40 de cazuri s-au aplicat amenzi totalizind 127 de milioane de lei. In primele trei luni ale acestui an s-au facut si 32 de controale prin care s-au verificat conditiile de munca ale angajatilor, aplicindu-se cinci amenzi in valoare totala de 12 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS