16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemne „bune“ vara are: terasele sint murdare, festivalul... nu mai zic; mai bine nu maninci nimic!

Semne „bune“ vara are: terasele sint murdare, festivalul… nu mai zic; mai bine nu maninci nimic!

Vremea frumoasa si temperaturile ridicate din ultima vreme i-au determinat pe craioveni sa ia cu asalt terasele, care au devenit de-a dreptul neincapatoare. Ceea ce nu stiu locuitorii urbei este ca, daca nu sint atenti la marfa care li se serveste si daca nu sint pretentiosi cu conditiile care li se ofera, intentia lor de a se relaxa si de a petrece alaturi de prieteni poate sfirsi cu o intoxicatie sau cu o boala determinata de conditiile insalubre existente in incinta multora dintre terase. Cel putin aceasta este parerea inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj, care au efectuat la sfirsitul saptaminii controale atit la terase, cit si la societatile care si-au „pus la bataie“ marfa in timpul Festivalului Berii de la Craiova.

Soare, cald, vreme frumoasa, festival, muzica si multa bere… „ingredientele“ perfecte pentru un week-end craiovean cu multa distractie. Si cum o zi reusita presupune si un stomac „multumit“, terasele, precum si vinzatorii ambulanti de la festival nu s-au plins deloc de lipsa clientilor. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj sint insa de parere ca locuitorii urbei ar trebui sa isi mai domoleasca elanul „devorator“ si sa aiba mare grija la localurile unde poposesc.

La societatea MAX CORA TRANS SRL se pare ca femeile au mai multa trecere decit barbatii; numai asa se explica functionarea apei calde numai in toaleta femeilor. De asemenea, boilerul era pe post de mobilier, nefiind in functiune si, prin urmare, vesela era spalata cu apa rece, iar dezinfectantul era, probabil, pastrat pentru ocazii speciale pentru ca, desi existent in stoc, nu era folosit. Angajatii societatii nu au prezentat autorizatia de functionare.

Societatea SC CLUB WILY SRL a reusit sa o „impresioneze“ pe Maria Draghici, inspector al OJPC, prin conditiile insalubre existente in incinta terasei.

„Nu aveau autorizatie sanitara de functionare, instalatia de apa rece era defecta, apa calda nu exista, iar grupul sanitar era total impropriu destinatiei sale – WC-ul nu era igienizat si nu exista chiuveta. La societatea respectiva nu se face dezinfectia veselei de servire, iar tavile nu sint prevazute cu orificii de scurgere, astfel incit paharele zac intr-o balta de apa. Plus ca sifoanele de pardoseala nu au clopote, iar mirosurile de canalizare patrund in incinta societatii“, a spus Maria Draghici.

Cozonaci, peste, cirnaciori si pulpe, „bucuria“ petrecaretilor: azi la festival, miine la spital

Nici punctele mobile unde se comercializau „bunataturi“ pentru craiovenii veniti la festival nu au scapat de controlul inspectorilor OJPC. La SC QUALITAS COM SRL din Tirgu Mures gaseai orice, numai calitate nu. Cozonacii spiralati kortos, produsi in rulota, aveau ca ingrediente lapte, oua si untura pastrate la temperatura mediului, de 30 de grade Celsius. Nu este de mirare ca laptele se brinzise, iar celelalte materii prime se deteriorasera. Productia de cozonaci a fost interzisa de inspectorii OJPC, iar societatea a primit o amenda de sase milioane de lei. Aceeasi amenda a fost aplicata si societatii SC ADRIVIT SRL din Iasi, care vindea in regim de alimentatie publica hamzi, cirnati si pulpe prajite fara sa respecte normele de igiena minime obligatorii. Apa curenta era inlocuita cu apa din bidon, resturile menajere depozitate impropriu, iar vinzarea preparatelor era facuta de o singura vinzatoare, cu un singur cintar.

Controalele inspectorilor OJPC Dolj vor continua in perioada urmatoare, astfel incit nici una dintre terasele craiovene sa nu scape fara sa fie verificata, totul in numele protectiei consumatorului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS