16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestatarii de la SC Transport Motru ameninta ca isi vor da foc in fata unitatii

Protestatarii de la SC Transport Motru ameninta ca isi vor da foc in fata unitatii

Cei patru soferi de la SC Transport Motru SA care au intrat in greva foamei in urma cu doua zile nu au primit pina in prezent nici un fel de ingrijire medicala. Liderul de sindicat, Mihail Murdeala, a declarat ca singurii care s-au interesat de soarta grevistilor au fost primarul orasului Motru, Ion Iorga, si cadre ale politiei.

„Unul dintre cei care sint in greva foamei, Dumitru Malescu, a suferit un preinfarct in urma cu trei saptamini, deci sanatatea sa este pusa serios in pericol. Numai ca pe nimeni nu intereseaza acest lucru. Mai mult, directorul general al SC Transport Motru SA, Marian Tabacu, a spus: << Pot sa stea in greva foamei pina crapa!>>. Alaturi de Marcel Gherlan, Ion Buda, Dumitru Malescu si Ion Breznila, vor intra in greva foamei alti cinci salariati“, a spus Mihai Murdeala.

In comunicatul de presa semnat de grevisti, directorul unitatii este acuzat de grave abuzuri, iar printre revendicarile acestora se numara si dreptul la vot: „ Ca membri ai Asociatiei Salariatilor ne-am depus banii in vederea cumpararii pachetului majoritar de actiuni. Numai ca nu ni s-a respectat dreptul la vot in Adunarea Generala a Actionarilor. In plus, am fost schimbati in mod abuziv de pe autobuzele pe care le conduceam si fara sa ni se spuna de ce. Am depus mai multe sesizari si plingeri privind abuzurile conducerii, insa nu am primit nici un raspuns. In cazul in care problemele noastre nu vor fi solutionate, vom continua greva foamei, mergind pina la a ne da foc“.

Directorul general, Marian Tabacu, a declarat: „Nu cred ca daca vrei sa ai disciplina in unitate este un abuz. Trei dintre grevisti se afla in concediu, iar la al patrulea s-ar putea sa i se desfaca contractul de munca pentru ca nu lucreaza de doua zile. Ce sa va spun? Cei trei sint in timpul lor liber…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS