11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomania va avea acces la instrumentele financiare ale Fondului European de Investitii

Romania va avea acces la instrumentele financiare ale Fondului European de Investitii

Romania va semna, pina la 1 iunie, memorandumul de intelegere privind participarea la programul multianual pentru intreprinderi si antreprenoriat al Comisiei Europene, ceea ce ii va permite accesul la instrumentele financiare administrate de Fondul European de Investitii (FEI). Reprezentantii Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie spun ca aceste instrumente constau in investitii ale FEI in fonduri cu capital de risc si in scheme de garantare si cogarantare a creditelor pentru firmele mici si mijlocii, precum si a investitiilor pentru majorarea capitalului social al IMM. In cadrul participarii la programul multianual va fi finantata activitatea a opt centre Euro-Info, prin extinderea retelei existente in Romania.

Programul va dura pina in 2005

Centrele Euro-Info ofera firmelor mici si mijlocii servicii gratuite de informare, documentare si consultanta in domenii precum pregatirea pentru impactul cu piata unica europeana, identificarea si utilizarea unor noi surse de finantare a activitatii, asistenta in elaborarea proiectelor de finantare, identificarea de parteneri de afaceri din tarile europene. Ministrul pentru IMM, Silvia Ciornei, a prezentat directorului ge-

neral al Fondului European de Investitii, Walter Cernoia, un material de prezentare a Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM, urmind ca acest organism sa formuleze un punct de vedere cu privire la posibilitatea si conditiile in care ar fi de acord sa devina partener al statului roman si sa contribuie cu fonduri suplimentare la capitalizarea Fondului de Garantare a creditelor pentru IMM. Programul multianual pentru intreprinderi si antreprenoriat se deruleaza in intervalul 2001-2005 si are ca obiective dezvoltarea si cresterea competitivitatii firmelor intr-o economie internationalizata, promovarea antreprenoriatului, simplificarea si imbunatatirea cadrului administrativ si legal, ameliorarea mediului financiar si facilitarea accesului la programele comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS