13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatiseria din Severin care a vindut eclere cu salmonela a fost redeschisa

Patiseria din Severin care a vindut eclere cu salmonela a fost redeschisa

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au permis, la solicitarea administratorului societatii, redeschiderea patiseriei din Drobeta Turnu Severin care, in urma cu doua saptamini, a vindut eclere infestate cu salmonela. 16 persoane au fost internate in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Mehedinti, dupa ce au consumat in perioada 25-27 aprilie, eclere de la SC Independent Bancila Mircea Constantin SRL.

Din analizele efectuate a rezultat faptul ca doar o persoana a fost infestata in mod cert cu salmonela, iar o a doua era doar purtatoare a bacteriei. In acest caz, OJPC Mehedinti a luat masura inchiderii unitatii, pe o perioada de pina la sase luni, si sanctionarea administratorului cu 100 de milioane de lei. In acelasi timp, Directia de Sanatate Publica a aplicat o amenda contraventionala de 10 milioane de lei. Alin Nistoran, seful OJPC Mehedinti, a declarat ca administratorul SC Independent Bancila Mircea Constantin SRL a semnat o declaratie pe propria raspundere, prin care se angaja sa respecte normele de igiena din unitate: „De asemenea, s-a angajat sa nu mai vinda produse de cofetarie, ci doar produse de patiserie si in aceste conditii s-a permis reluarea activitatii“.

Un caz similar a avut loc anul trecut, in luna octombrie, cind doua persoane din Drobeta Turnu Severin au fost intoxicate cu mercur, dupa ce au consumat eclere de la o cofetarie din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS