16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoile scumpiri sfideaza conditiile de viata ale pensionarilor

Noile scumpiri sfideaza conditiile de viata ale pensionarilor

Pensionarii sint foarte nemultumiti din cauza majorarilor preturilor la benzina (2-5%), curentul electric (14%) si telefoane (10,5%). Noile majorari vor atrage din nou un lant de scumpiri la alte produse si servicii, asa cum se intimpla de fiecare data. Alte scumpiri sint anuntate in iunie si iulie – apa, 10% si energia termica – 30%.

Salariatii ca si pensionarii vor simti acest lucru cind vor merge la piata, ca toti producatorii vor majora preturile si in mod deosebit cind la iarna vor merge sa plateasca intretinerea la bloc, care se va majora dupa cum este stabilit cu 30%, si nu se stie cit de grea va fi iarna.

Guvernantii nu se gindesc ca pensionarii nu pot face fata cheltuielilor cu o pensie medie de 1.400.000 de lei, cind o intretinere la bloc a costat aproximativ 1.600.000 de lei.

Se pune intrebarea, daca toate se scumpesc, ce sa se plateasca mai intii? Mincarea, medicamentele sau energia, telefonul sau intretinerea? Din pacate, acest inceput de aprilie nu a adus decit surprize neplacute care ne afecteaza pe toti, salariile sau pensiile ramin asa cum sint, insa preturile cresc in continuu si in mod nejustificat fiind greu de rezistat in aceste conditii.

Cresterea exploziva si haotica a preturilor si serviciilor, precum si devalorizarea zilnica a monedei nationale, au determinat scaderea dezastruoasa a veniturilor reale si a puterii de cumparare, aducind marea masa a pensionarilor in pragul disperarii si a imposibilitatii de a supravietui.

Presedinte CARP Craiova, Ioan VIESANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS