14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

Alcoolicii au dat cele mai mari batai de cap medicilor de la Urgenta

Ziua de Pasti s-a dovedit a fi una dintre cele mai aglomerate pentru medicii din cadrul Sectiei urgenta a Spitalului Judetean din Slatina. Infarcturi, colici biliare si renale – cauzate de consumul in exces de alimente sau alcool au dat mari batai de cap cadrelor medicale. Adevaratele probleme, conform celor declarate de dr. Cornel Fulga, le-au reprezentat insa cazurile de etilism acut, persoanele aflate intr-o asemenea situatie de alcoolism avansat fiind cel mai greu de „doftoricit“. Ele au fost, in cele din urma, stabilizate de medicii de garda. Nici ieri nu a fost mai liniste. Inca de dimineata, la sectia mentionata s-au prezentat mai multe zeci de persoane care aveau nevoie urgent de ajutorul medicilor de aici. O parte semnificativa a acestora acuzau dureri de stomac, cauzate tot de excesul de mincare din zilele anterioare.

(M.M.)

Incendiu premeditat

Pompierii gorjeni au fost solicitati in prima zi de Pasti la patru incendii. La o jumatate de ora dupa Inviere, pompierii s-au deplasat in localitatea Cilnic pentru a stinge focul izbucnit la mai multe clai de fin. Cauza incendiului a fost actiunea premeditata a unei persoane necunoscute, iar pagubele inregistrate au fost de sapte tone de fin. Pompierii au mai intervenit in aceeasi zi si in localitatea Tamasesti, unde o alta claie de fin a ars ca urmare a focului deschis si nesupravegheat. Celelalte doua evenimente au fost incendii la litiera de padure in localitatea Farcasesti si la acoperisul unei bucatarii din localitatea Telesti.

(C.C.)

Cinci persoane muscate de ciini in noaptea de Pasti

Nici in noaptea de Inviere gorjenii nu au scapat de maidanezi, cinci persoane, intre care si un copil de patru ani, cazind prada coltilor patrupedelor. La Serviciul Urgente din cadrul Spitalului Judetean „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, s-au prezentat cinci cetateni cu plagi muscate: unul din Schela, unul din Motru si trei din Tirgu Jiu. Cel mai rau muscat a fost George Cotan, de patru ani, din Motru. George a fost adus la spital de catre parinti, el prezentind numeroase plagi muscate in zona fetei.

(E.M.)

Doi batrini, sfisiati de propriul ciine

Ana Pruna, de 68 de ani, si sotul ei, Marin, de 76 de ani, din Cotofenii din Dos, au fost atacati de propriul ciine chiar in ziua de Pasti. Animalul s-a repezit la femeie, in momentul in care aceasta a incercat sa-l tina departe de portia celuilalt ciine. „Le-am pus mincare in farfurii, insa ala mai mare, caruia ii zicem Corbita, s-a repezit sa-i ia mincarea celuilalt. Am incercat sa-l tin ca sa poata si cel mic sa manince, dar s-a repezit ca un apucat la mine si a inceput sa ma muste de brate“, a povestit femeia. Auzind tipetele batrinei, Marin a fugit sa o ajute, insa a fost si el atacat. Batrinul a reusit in cele din urma sa goneasca ciinele cu un bat. Sotii Pruna se afla acum sub supraveghere medicala in Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic nr.1 Craiova.

(S.T.)

Mort in incendiu la Stoenesti

Un incendiu a izbucnit in noaptea de simbata spre duminica, in locuinta lui Gheorghe Trifu, din comuna Stoenesti – Olt. Vecinii au sesizat tirziu ca focul cuprinsese casa lui Gheorghe Trifu, care locuia singur. Cu toate incercarile lor disperate de a localiza focul si apoi de a-l stinge impreuna cu pompierii sositi la fata locului, casa a ars aproape complet. Gheorghe Trifu, de 50 de ani, a fost gasit mort in casa. Nu se cunosc, deocamdata, cauzele care au provocat incendiul.

(D.B.)

Si-a omorit soacra de 1 Mai

Marian Neacsu, de 24 de ani, din Slatina, si-a omorit soacra in bataie chiar de 1 Mai. Miercuri dimineata, Gheorghita Puiu, de 51 de ani, din Teslui – Olt, a venit la Slatina sa-si vada fiica. La scurt timp dupa ce a ajuns in apartamentul ginerelui sau, Marian Neacsu, intre ea si acesta a izbucnit o cearta. Somer de mai multe luni, Marian Neacsu i-a reprosat soacrei ca nu vrea sa-i sprijine material si ca incearca sa intervina in casnicia lui. La interventia Angelei Neacsu, fiica Gheorghitei, spiritele s-au mai calmat, dupa care fara nici un fel de avertisment, Marian Neacsu a tabarit asupra soacrei, lovind-o violent cu pumnii si cu picioarele pina a lasat-o fara suflare. Sesizind ca Gheorghita Puiu este aproape moarta, Neacsu a fugit in oras, incercind sa se ascunda, iar Angela a chemat Salvarea. Gheorghita Puiu a murit la Spitalul Judetean Slatina, la o jumatate de ora dupa ce a fost internata. Marian Neacsu a fost prins de politisti miercuri si arestat. Pentru fapta sa, Neacsu este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea de la 15 la 20 de ani.

(D.B.)

A incercat sa se sinucida cu distonocalm

L.B., de 32 de ani, a incercat sa-si puna capat zilelor chiar in ziua de Pasti. Pentru a-si putea duce la indeplinire planul, L.B. a inghitit toate pastilele dintr-un flacon de distonocalm. Femeia a fost adusa la Spitalul Judetean din Slatina in stare de inconstienta in dupa amiaza zilei de 5 mai, fiind stabilizata dupa o jumatate de ora de medici. Pacienta este in prezent in afara oricarui pericol.

(M.M.)

Omorita de propriul taur

Elena Radeanu, de 60 de ani, din comuna Padina Mica – Mehedinti a fost omorita de propriul taur ieri-dimineata. Fiind cu vacile la pascut, femeia s-a trezit la un moment dat purtata de animal in coarnele acestuia, pe o distanta de citeva zeci de metri. In ciuda incercarilor disperate ale vecinilor de a o salva, acestia nu au reusit decit sa sperie taurul. Medicii de la Serviciul de Ambulanta, sositi la fata locului, nu au putut decit sa constate decesul femeii.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS