17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de credinciosi au asistat la slujbele de Inviere de la bisericile din Mehedinti

Mii de credinciosi au asistat la slujbele de Inviere de la bisericile din Mehedinti

Municipiul Drobeta Turnu Severin a fost luminat in acest an, in noaptea Invierii, mai mult ca in alti ani. Inca de la orele serii si pina spre dimineata, mii de credinciosi au fost prezenti in jurul bisericilor, asteptind Invierea Domnului. Incintatoare au fost imaginile cu zeci de tineri intinzindu-si miinile pentru a lua „lumina din lumina“, dar si rugaciunile rostite cu glas tare de credinciosi.

Fiecare lacas de cult din Mehedinti s-a bucurat de un numar ridicat de participanti in noaptea de Pasti. Sute de oameni au asistat la slujba de Inviere de la Manastirea Sfinta Ana, unul dintre lacasurile de cult cu cea mai frumoasa istorie a locului. Autoturisme din Olt, Dolj, Gorj, Prahova, Timis si Bucuresti au transformat Orsova, pentru citeva ore, in „Capitala Credintei“. Din cauza autoturismelor parcate pe ambele parti, coloanele de masini au ramas blocate in trafic, mai bine de o ora. Si la Manastirea Vodita, sute de credinciosi, veniti din majoritatea zonelor tarii, au asteptat ca, in jurul orei 0.30, sa ia „lumina din lumina“ si apoi, in jurul orei 3.00, sa fie binecuvintati cu mir si Pasti.

Medicii de la Ambulanta au luptat cu tensiunea pacientilor

Cadrele medicale, pompierii si politistii au fost linistiti in noaptea de Inviere. Serviciul de Ambulanta Mehedinti a avut citeva solicitari, majoritatea cazurilor inregistrate fiind reprezentate de hipertensiunea arteriala. Opt persoane au solicitat ieri-dimineata ajutorul cadrelor medicale, prezentind afectiuni cardio-vasculare, soldate in final si cu un accident vascular cerebral. Potrivit dr. Aurelia Veropaieff, directoarea Serviciului de Ambulanta Mehedinti, cauza probabila a acestor cazuri este nerespectarea tratamentelor medicamentoase. Medicii se asteapta ca solicitarile persoanelor cu afectiuni digestive sa fie mai numeroase in urmatoarele zile. Pompierii militari mehedinteni nu au fost solicitati sa intervina, masurile de prevenire luate anterior fiind binevenite. Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti si Comandamentul Judetean al Jandarmeriei si-au suplimentat efectivele, dar nu s-au semnalat incidente majore. Aproximativ 300 de politisti au vegheat la linistea mehedintenilor, insotiti de jandarmi si de gardieni publici. Au fost aplicate numai sanctiuni contraventionale, potrivit Legii 61/1991, pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Accident in seara de Inviere

Singurul eveniment care a umbrit seara de simbata a fost un accident de masina. In jurul orei 21.40, pe DN 6, la km 361+900, in afara localitatii Orsova, Belcota Ion, de 52 de ani, fara ocupatie, din Timisoara, in timp ce conducea atoturismul Dacia 1310, s-a angajat in depasirea unui autotir care mergea in aceeasi directie, in timp ce din sens opus circula o alta Dacie, inmatriculata in judetul Bihor, condusa de Lazar Viorel, de 35 de ani, din Arad, cu care s-a tamponat frontal. In urma impactului, Belcota Ion a fost ranit grav, iar Paruah Prabir, de 23 de ani, cetatean indian, student cu resedinta in Timisoara, si Muscu Mariana, de 18 ani, eleva, din Timisoara, pasageri in Dacia 1310, au suferit leziuni usoare. Cei doi au fost transportati la spital, fiind in afara oricarui pericol. Alte mici accidente s-au inregistrat in Drobeta Turnu Severin si au fost cauzate de neacordarea de prioritate in intersectii. Nu s-au inregistrat, din fericire, victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS