17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIepurasul a adus pe lume sase copii

Iepurasul a adus pe lume sase copii

• Trei baieti si trei fete s-au nascut in ziua de Pasti in spitalele craiovene • In majoritatea cazurilor, copiii vor purta numele de Cristian sau Cristina

Ca niciodata pina acum in istoria acestei unitati sanitare, la Spitalul Clinic Judetean nr.1 Craiova a venit pe lume in ziua de Pasti doar un singur copil. Este vorba despre fetita de 3,800 kg a bailestencei Mariana Toca, de 26 de ani. Primul copil al tinerei familii, intemeiate cu doar un an in urma, a constituit o mare surpriza, dat fiind faptul ca amindoi se asteptau sa fie baiat. Cum se hotarisera la citeva nume de baiat, au fost nevoiti sa reia „negocierile“ pentru numele fetitei. Conform dorintei nasului, copila se va numi chiar Cristiana-Maria, potrivindu-se de minune cu ziua Invierii in care s-a nascut fetita. „Sintem amindoi someri, dar avem norocul sa locuim cu parintii sotului meu, care ne mai ajuta. In ciuda greutatilor materiale, acest copil ne-a adus o mare fericire“, a spus plingind de fericire Mariana Toca.

Medicul de garda a adus lumina si paste pentru mamici

Ceva mai bogat a fost iepurasul care a trecut pe la Spitalul Municipal „Filantropia“, de Pasti vazind lumina zilei aici cinci bebelusi – trei baieti si doua fetite. Cea mai „harnica“ mamica de aici a fost craioveanca de 21 de ani, Gabriela Larisa Cercel, care a dat nastere unei fetite de 2,900 kg chiar la 20 de minute dupa miezul noptii de Inviere. Intreaga familie a Gabrielei a facut de garda la usa salii de nasteri, proaspatul tatic chiuind de fericire cind a aflat ca are o fetita. „Si-ar fi dorit un baiat, dar a fost foarte multumit si asa“, a mentionat Gabriela Larisa Cercel, neuitind sa precizeze ca fetita va fi botezata cu numele de Stefania Cristina, in cinstea zilei in care s-a nascut. Tot Cristina se va numi si fetita de 3,400 kg a tinerei Nadia Mioara Moraretu, de 22 de ani, din Simnicu de Sus, care a venit pe lume in aceeasi noapte. Ambele mamici sint la prima nastere si nu isi doresc alti copii, cel putin deocamdata, pentru ca „sint vremuri prea grele pentru mai mult de un copil“. Pe linga cele doua fetite, au mai primit „cadou de la iepuras“ cite un baietel: Tanti Mihaela Bratila, Viorica Iovan si Livia Vaduva. „Am avut bucuria de a aduce pe lume doar copii sanatosi, fara probleme deosebite“, a declarat dr. Liliana Novac, de serviciu chiar in noaptea de Pasti. Iar mamicile au primit paste si lumina prin grija asistentelor si a medicului de garda, dr. Camelia Patru, care n-a uitat de sarbatoarea crestineasca a Invierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS