20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

Mehedinti

Peste 10.000 de persoane si-au declarat veniturile

Cu o zi inaintea termenului limita de depunere a declaratiilor de venit, la Directia de Finante Publice Mehedinti, 10.960 dintre contribuabilii mehedinteni si-au indeplinit aceasta obligatie, reprezentind 81% din numarul total de aproximativ 13.700 de contribuabili. La nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin au fost depuse pina in prezent 6.843 de declaratii de venit global, fata de 5.700, cite au fost depuse in aceeasi perioada anul trecut.

• Daniela LOBDA

Gorj

Unitatile fiscale au primit 17.500 de declaratii

Cetatenii din Gorj nu s-au inghesuit sa-si depuna declaratiile de venit, chiar daca astazi este ultima zi de depunere. La nivel judetean au fost inregistrate 17.583 de declaratii de venit global, iar la nivelul municipiului Tirgu Jiu – 7.000. Directorul adjunct administrativ al Directiei Finantelor Gorj, Gheorghe Pasarin, a declarat: „Desi am transmis numeroase mesaje prin intermediul mass-media si am afisat anunturi in toate locurile aglomerate, numarul declaratiilor inregistrate este mic. Noi preconizam aproximativ 10.500 de declaratii la nivel de municipiu. Cred ca romanii sint ignoranti si nu cunosc legile. Un alt motiv pentru care oamenii nu se inghesuie la ghisee este faptul ca angajatorii nu au depus pentru angajati fisele fiscale“.

• Mihaela C. HORVATH

Americanii vor acorda microcredite pentru IMM-uri

Reprezentantul pentru Romania, Bryan Winston, al firmei americane CHF se va implica pentru implementarea unui sistem de microcredite, in judetul Gorj. Pentru a observa daca zona este propice afacerilor, delegatii straini s-au deplasat in mai multe rinduri in judet. Directorul biroului de Integrare Europeana, Sorin Arjoca, a declarat: „ Investitorii americani vor acorda in acest an sprijin, pentru dezvolatarea IMM-urilor, a asociatiilor si federatiilor din mediul gorjean de afaceri. De microcredite vor putea beneficia micii intreprinzatori“.

(M.C.H.)

Nemtii finanteaza lucrari de alimentare cu apa

O delegatie a Consiliului Judetean Mehedinti, condusa de presedintele Constantin Sirbulescu, este in aceste zile in Germania, in landul Bavaria, pentru atragerea de parteneri in lucrarile de alimentare cu apa a localitatilor din judet. Reprezentantii sublandului Bayern din Germania vor asigura finantarea pentru studiul de fezabilitate al acestor lucrari, dupa ce landul Bavaria a finantat anul trecut studiul de fezabilitate pentru statia de epurare a apei din municipiul Drobeta Turnu Severin.

(D.L.)

O parte dintre datoriile spitalelor vor fi achitate

Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti a decontat datoriile pina la 30 noiembrie 2001 ale spitalelor judetene catre furnizorii de alimente si medicamente care se ridicau la 39 de miliarde de lei. Din aceasta suma, aproximativ zece miliarde au reprezentat datoriile pentru medicamente. In aceasta perioada, CJAS Mehedinti continua si actiunea de recuperare a creantelor de la agentii economici care inregistreaza datorii la plata asigurarilor de sanatate.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS