16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntr-un abator parasit sint sacrificate animale in conditii de cocina!

Intr-un abator parasit sint sacrificate animale in conditii de cocina!

La Pirsani, sat care apartine de comuna Pielesti, a fost infiintat in urma cu multi ani un complex zootehnic pentru cresterea taurinelor. Complexul era o asociatie intercooperatista, la construirea lui participind trei comune: Pielesti, Robanesti si Dragotesti. Dupa desfiintarea CAP-urilor, in 1991, cele trei comune trebuia sa se ocupe de partile sociale care li se cuveneau membrilor cooperatori. Pentru ca nimeni nu a facut nimic, Complexul a fost luat de ultimul director, care a incercat sa creasca in continuare animale mari. Dupa decesul acestuia, nu stie nimeni ce s-a mai intimplat. Dupa citiva ani, toate cladirile si dotarile ramase fara stapin si fara paza au ajuns la cheremul hotilor din sate. In prezent, se fura podelele din beton ale grajdurilor si placile de azbociment. Majoritatea viilor din zona sint puse pe spalieri care provin din podelele complexului. Pretul unei placi de azbociment furata si adusa acasa este de 20.000 de lei, iar al unui spalier adus acasa este de 10.000 de lei. Primarita de la Pielesti, Gheorghita Nescu, zice ca nu trebuia sa puna paza la complex pentru ca nu este in custodia primariei. Este la fel de adevarat ca nici un oficial al primariei din Pielesti nu s-a ocupat vreodata sa salveze acest complex pe principiul ca, daca nu te doare capul, nu are rost sa te legi la el. Daca vreuna din cele trei primarii ale comunelor care au contribuit la construirea acestui complex ar fi vrut sa-l ia in custodie, ar fi putut sa incaseze bani frumosi din chirii, avindu-se in vedere distanta foarte mica de Craiova. Intrucit ceea ce nu apartine nimanui apartine tuturor, doi intreprinzatori au intrat abuziv in spatiile complexului, in care desfasoara tot felul de activitati pentru care nu platesc nici un sfant.

Intr-un abator insalubru se taie pe capete vaci pentru consum

Fostul microabator care a fost construit pe linga Complexul de la Pirsani nu mai figureaza cu activitate de multi ani in scriptele Politiei sanitar-veterinare pentru ca, si daca s-ar dori, nu s-ar putea, din cauza gradului avansat de degradare. Cu toate acestea, un intreprinzator din Craiova, Eduard Rotaru, sacrifica animale fara sa-i pese de nici o norma igienico-sanitara. Mai mult, un angajat al lui Eduard Rotaru, Nicolae Toma, sustine ca de cite ori se fac taieri, vine si un doctor veterinar, care pune stampila pe carne, ca sa fie in regula. „Eu nu stiu mare lucru ca eu am grija de animalele dinsului pe care le avem in grajd.“ Microabatorul in care se fac sacrificari nu are nici un fel de documente de functionare, dar carnea obtinuta in urma sacrificarilor de aici ajunge pe piata de consum si numai Dumnezeu stie ce microbi contine.

Daca-i pomana, sa fie pentru toata lumea!

Pentru ca toata lumea a auzit ca acest complex este al nimanui, s-a gindit si Gheorghe Budoi sa-si aduca tractoarele si masinile agricole in incinta acestuia. Gheorghita Nescu, primarita din Pielesti, a spus: „Am fost pe la Camera de Comert, sa aflu al cui este complexul, pentru ca era foarte interesat Budoi sa-l cumpere. N-am aflat mare lucru, asa ca am lasat lucrurile asa cum au fost. Budoi a intrat abuziv acolo si nu plateste chirie nimanui. De problemele de aici i-am spus si domnului secretar Barbarasa, care si le-a trecut pe agenda de lucru. Nu am facut insa nici un demers oficial“.

Nimeni nu stie din ce cauza cele trei primarii nu au vrut sa clarifice proprietatea asupra acestui complex. Nimeni nu stie cum au indraznit cei doi investitori sa intre abuziv in cladiri si sa desfasoare activitati comerciale. Nimeni nu stie de ce Politia din Pielesti, care stia de toate aceste lucruri, inclusiv de sustragerile de bunuri, nu a facut nimic pina acum. Poate de acum inainte?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS