16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul SIE si cel al SRI au facut o vizita in SUA

Directorul SIE si cel al SRI au facut o vizita in SUA

Directorii SIE, Gheorghe Fulga, si SRI, Radu Timofte, au efectuat o vizita de trei zile in SUA, la invitatia directorului CIA, George Tenet, se arata intr-un comunicat al SRI remis ieri. Vizita a avut loc in perioada 15-18 aprilie si cei doi au avut discutii cu directorul CIA si cu alti responsabili din conducerea Agentiei, care au apreciat sprijinul dat de Romania in campania impotriva terorismului.

George Tenet si alti oficiali din conducerea CIA au subliniat ca Romania si SUA au un nivel avansat al coperarii in domenii ca razboiul impotriva terorismului, combaterea proliferarii armelor de distrugere in masa si lupta impotriva crimei organizate. Un alt subiect al discutiilor a fost si reforma serviciilor de informatii din Romania, oficialii americani evidentiind progresele inregistrate in directia democratizarii, cresterii eficientei, standardizarii si compatibilizarii institutiilor de profil romanesti cu cele similare din statele membre NATO, in perspectiva intrarii Romaniei in Alianta.

Gheorghe Fulga si Radu Timofte au avut intilniri si la Consiliul Securitatii Nationale, la Departamentul de Stat al SUA si la Camera Reprezentantilor. Presedintele Comitetului Special al Camerei Reprezentantilor pentru Comunitatea Informativa, Porter Goss, le-a vorbit directorilor SIE si SRI despre deficitul de perceptie care persista in mass-media in ceea ce priveste activitatea institutiilor romanesti de profil. Schimbarea acestei perceptii presupune realizarea unui echilibru adecvat intre natura confidentiala a activitatii serviciilor de informatii si principiul transparentei intr-o societate democratica, se arata in comunicatul SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS