18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Cetate nu doarme noaptea de grija saracilor

Primarul din Cetate nu doarme noaptea de grija saracilor

De cind cu acordarea venitului minim garantat, in comunele cu multi romi iti este mai mare dragul sa intri. Peste tot este ordine si curatenie. Pe marginea drumurilor nu mai vezi fir de iarba, copacii sint varuiti si „tunsi“ de uscaturi, pietrele din cimitire sint puse la locul lor. Ce sa mai, ulitele satului sclipesc de curatenie. Asta se intimpla in comunele in care numarul beneficiarilor ajutorului banesc de la stat depaseste citeva sute. Pentru ca in comunele cu „putine dosare“, mizeria este inca stapina. De la intrare esti intimpinat de un morman de gunoi. „Avem doar 17 dosare in plata. Unii, cind au auzit ca trebuie sa munceasca 72 de ore in folosul comunitatii, au renuntat. Au spus ca le este rusine sa fie vazuti la curatat de santuri sau in alta parte“, a incercat primarul din Virvoru de Jos, Nicu Tabacu, sa gaseasca o scuza pentru mizeria din comuna.

Nu acelasi lucru se intimpla si la Cetate, unde 500 de familii primesc venitul minim garantat. Lunar, acestea trebuie sa munceasca in folosul comunitatii 72 de ore. Numai ca prin Cetate si Moreni s-a facut cam tot ce era de facut. „Nu mai stiu ce sa fac cu ei. Nu dorm noaptea ca trebuie sa ma gindesc ce sa le mai dau de lucru luna viitoare. Daca as putea sa-i trimit la prasit ar fi nemaipomenit. Legea nu-mi permite“, a spus Marian Duta, primarul comunei Cetate. Primaria Cetate s-a dotat cu sape, cazmale si lopeti, pentru a avea saracii cu ce sa munceasca.

Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, este optimist si crede ca se va gasi mereu de lucru pentru cei care primesc bani de la stat: „Cine spune ca nu pot fi folositi la prasit? In lege nu se spune ca nu au voie sa praseasca. Primaria chiar ar mai face rost de bani. Si, daca termina treaba in comuna lor, pot fi trimisi pe raza altor comune care nu au atit de multe familii care primesc venitul minim garantat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS