11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateC'asa-i si-n... viata!

C’asa-i si-n… viata!

Managerii americani si cei japonezi au decis sa se intreaca intr-un concurs de canotaj. Ambele echipe s-au antrenat din greu. In ziua cea mare, se simteau pregatiti. Japonezii au cistigat cu un avans de doi kilometri. Americanii au fost extrem de descurajati ca au pierdut. Moralul lor s-a prabusit. Managementul a decis ca motivul unei infringeri atit de zdrobitoare trebuie aflat, asa ca au angajat o firma de consultanta ca sa investigheze problema si sa recomande masuri de imbunatatire a performantei. Consultantul a aflat ca echipa japoneza a avut opt oameni la visle si unul la cirma, in timp ce americanii au avut un om care vislea si opt oameni la cirma.

Asa ca, dupa un an de studii si mii de dolari cheltuiti ca sa analizeze problema, firma de consultanta a ajuns la concluzia ca sint prea multi oameni la cirma si prea putini la visle in echipa americana.

Pe masura ce se apropia ziua cursei din anul urmator, structura manageriala a echipei americane a fost complet reorganizata. Noua structura cuprindea: patru manageri de cirma, trei manageri zonali de cirma si un nou sistem de urmarire a performantelor pentru omul de la visle, ca sa i se asigure stimulent in munca. Anul urmator insa, japonezii au cistigat cu un avans de patru kilometri. Umiliti, sefii au vrut sa stie cine nu si-a facut datoria si au aflat ca, in timp ce managerii de cirma si cei zonali au fost la datorie, vislasul nu a putut tine ritmul cu japonezii. Suparati, cei din corporatia americana l-au concediat pe vislas pentru performante slabe si le-au acordat managerilor o prima, pentru ca si-au facut datoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS