15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa Locurilor de Munca din Gorj a oferit 380 de slujbe

Bursa Locurilor de Munca din Gorj a oferit 380 de slujbe

Angajatorii spun ca oamenilor nu prea le place munca, iar somerii cred ca patronii sint prea pretentiosi

Bursa Locurilor de Munca s-a organizat in trei orase din Gorj: Tirgu Jiu, Rovinari si Carbunesti. La actiunea din Tirgu Jiu s-au prezentat 40 de agenti economici, care au oferit 380 de locuri de munca celor 460 de persoane care au venit la bursa pentru a-si gasi o slujba. Dintre acestea, 12 au fost angajate pe loc, iar 262 au fost programate pentru un interviu. La Carbunesti, au venit la Bursa Locurilor de Munca cinci angajatori care au oferit 34 de locuri celor 40 de persoane prezente. La Rovinari, somerii au avut de ales din 50 de locuri de munca libere. La tirgul de munca organizat la Tirgu Jiu, cele mai multe locuri de munca disponibile au vizat meseria de confectioner textil – 104 posturi libere. Din pacate, foarte putini dintre somerii prezenti au avut calificarea necesara. Alte meserii cautate sunt cele de agent de paza si agenti comerciali, pentru aceasta din urma existind si cele mai multe solicitari. Absolventii de studii superioare au avut la dispozitie doar opt locuri de munca pentru profesii precum jurist, economist si inginer petrolist.

„Somerii nu stiu sa-si caute de lucru. Vin imbracati ca la piata“

La tirgurile de forta de munca vin foarte putine persoane care nu sint multumite de locul de munca pe care il au si doresc sa-l schimbe. Cei mai multi dintre solicitanti sint someri. Acestia studiaza oferta de locuri de munca si apoi discuta cu angajatorii. Intreprinzatorii particulari nu sint prea multumiti de oferta de forta de munca. „Eu cred ca oamenii nu sint prea interesati sa-si gaseasca un loc de munca.

Multora dintre ei le este chiar lene sa munceasca. Somerii nu stiu sa-si caute de lucru. Vin imbracati ca la piata. Se stie foarte bine ca prima impresie conteaza foarte mult in astfel de situatii. Eu caut doi agenti comerciali, dar nu sint prea multumita de solicitanti. Am mai fost la astfel de actiuni si tot nemultumita am fost de modul in care se prezinta solicitantii. Eu dau salariu bun, dar cer si munca“, a spus Lidia Dijmarescu, patroana.

„Ca sa-ti gasesti de lucru, trebuie

sa pacalesti oamenii“

Somerii care au dorit un loc de munca pentru meseria de agent comercial sint la rindul lor nemultumiti de pretentiile patronilor. „Normal ca nu ma selecteaza. Ca sa fii agent comercial trebuie sa pacalesti oamenii sa cumpere prostiile pe care le vind ei“, a spus unul dintre cei refuzati. Deoarece nu au prea multe variante, oamenii incearca sa-si gaseasca locuri de munca diferite de calificarea pe care o au. La rindul lor, angajatorii cred ca somerii nu sint prea dornici sa munceasca si in general nu stiu cum trebuie sa se prezinte la un interviu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS