17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima incalcare a normelor de tranzactionare prin sistemul electronic

Prima incalcare a normelor de tranzactionare prin sistemul electronic

Sistemul electronic de licitatie www.e-licitatie.ro a inregistrat prima incalcare a normelor de tranzactionare. Operatorul sistemului a decis excluderea firmei Armada din Bucuresti de la licitatii, pentru o perioada de sase luni, intrucit a avansat preturi nerealiste, la care nu poate face livrarea, si a compromis astfel rezultatele a trei licitatii. Pina la sfirsitul saptaminii trecute, 158 de licitatii in valoare totala de aproximativ 4,8 miliarde de lei au fost finalizate prin sistemul electronic de achizitii publice www.e-licitatie.ro.

Conform pretului de pornire, valoarea initiala a licitatiilor inchise pina in prezent a fost de 6,5 miliarde de lei. Autoritatile contractante au realizat, in medie, in prima luna de functionare a sistemului, economii de 26% la produsele achizitionate prin licitatiile electronice. In sistemul electronic de achizitii publice au fost organizate licitatii pentru produse de papetarie, consumabile de birou si produse de curatat, precum si pentru medicamente, cartofi, oua, lapte praf, orez decorticat. Valoarea totala a tranzactiilor desfasurate in sistem, a licitatiilor inchise, precum si a licitatiilor deschise, conform pretului de pornire, este de 40 de miliarde de lei. 604 de licitatii sint deschise in sistem, dintre care 152 vor fi finalizate in aceasta saptamina.

La aceasta adresa pot fi consultate rezultatele licitatiilor finalizate, data de inchidere, autoritatea contractanta care a organizat licitatia, produsul achizitionat, numele companiei cistigatoare, valoarea achizitiei. Sistemul pentru achizitii publice prin licitatii electronice functioneaza din 4 martie 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS