16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Stiri diverse

O tinara a decedat la spital, iar alte trei persoane au fost grav ranite

Doua accidente de circulatie s-au produs ieri – dimineata, in jurul orei 11.30, pe raza comunei Simian – Mehedinti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a vitezei neadaptate. O persoana si-a pierdut viata, iar alte trei au fost internate cu multiple traumatisme la Spitalul Judetean Mehedinti. Claudia Luminita Petrescu, de 28 de ani, a fost grav ranita, fiind transportata de urgenta la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Mehedinti, in coma profunda. Dupa numai citeva ore, tinara a decedat. Victima se afla in momentul producerii accidentului in dreapta tatalui sau, Petre Petrescu, director la societatea UNICONS, care conducea autoturismul Dacia 1310. Masina a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal, cu un autoturism Dacia Nova, inmatriculat in judetul Arges. Alte trei persoane au fost ranite in acest accident, fiind transportate la spital. Tot din cauza carosabilului umed, un autoturism Cielo a derapat si s-a rasturnat pe dealul Balota. Din fericire, nu au existat victime. In noaptea de 4 spre 5 aprilie, in jurul orei 1.00, tot pe raza localitatii Simian, Ion Viorel Stancu, de 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea autoturismul cu numarul de inmatriculare MH-02-AFK, nereducind viteza pina la limita evitarii oricarui pericol, a pierdut controlul volanului, lovind un capat de pod aflat in lucru si avariind autovehiculul in proportie de peste 60%. Tinarul nu consumase bauturi alcoolice, iar in urma impactului nu s-au inregistrat victime.

(D.L.)

Tinara retinuta in Vama Portile de Fier I

Politistii de frontiera de la Portile de Fier I au retinut-o ieri-dimineata pe Anica Claudia Iovan, din comuna Balbatesti – Gorj. Aceasta nu avea asupra sa pasaport si nici titlu de calatorie. Din primele cercetari, a rezultat ca, in luna octombrie a anului 2000, Claudia Iovan a trecut ilegal frontiera, din Romania in Ungaria, apoi in Austria, pentru a ajunge in final in Italia, unde s-a casatorit cu un cetatean italian. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

(F.L.)

A facut infarct la volan

Ilie Traicu, de 72 de ani, din Craiova, a murit in seara de joi, 4 aprilie, in timp ce era la volan. Batrinul isi conducea masina, un autoturism Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare 4-DJ-2849, pe strada Horia, cind l-a lasat inima. Trecatorii care au vazut autoturismul oprindu-se in peretele unui bloc, iar pe sofer cazut peste volan au anuntat imediat salvarea. Echipa SMURD, sosita la fata locului, nu a mai putut decit sa constate ca Ilie Traicu decedase in urma unui infarct miocardic.

(R.G.)

A vrut sa-l bata cu o bita pe soferul care l-a lovit

Leonor Popa, de 25 de ani, din Craiova, s-a ales cu o amenda dupa ce a fost lovit usor de o masina in seara de joi, 4 aprilie. In timp ce statea de vorba cu un prieten, pe strada Horia, tinarul a fost acrosat usor de un autoturism Volkswagen Golf, cu numarul de inmatriculare DJ-03-KXJ, condus de Aurel Petrescu, de 48 de ani. Suparat pe soferul neatent, Leonor Popa a pus mina pe o bita de basse-ball si a plecat spre masina care l-a lovit, sa se razbune. Numai ca o patrula a politiei care se afla in zona l-a imobilizat pe agresor.

(R.G.)

Vintul si frigul au stins orice urma de harnicie

Cercetasii Rabon – elevi ai Grupului Scolar de Transporturi Cai Ferate Craiova si ai altor licee – ar fi trebuit sa se afle joi, in jurul orei 14.00, in Parcul Cornitoiu pentru a se alatura lucratorilor de la Salubritate la curatenia de primavara. Din cauza frigului, insa, copiii au fost nevoiti sa renunte pentru o vreme la frumoasele intentii de buni cetateni ai urbei noastre si sa puna mai mult pret pe sanatate. Asa incit au aminat treaba pe saptamina viitoare, lasindu-i deocamdata pe cei mari si caliti de viata sa infrunte vitregiile vremii. Trebuie mentionat faptul ca aceasta actiune se inscrie in programul initiat de Rabon, cu ocazia Zilei Internationale a Pamintului (22 aprilie), program ce va cuprinde atit activitati ecologice, cit si culturale.

(S.S.)

Prins dupa aproape cinci ani de furturi

Eugen Oprea, de 28 de ani, din Caracal, a fost arestat preventiv miercuri, 3 aprilie, la propunerea Parchetului de pe linga Judecatoria Caracal, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. El este acuzat ca, in perioada august 1997 – ianuarie 2002, a comis 19 furturi din autoturisme, societati comerciale si din locuinte de pe raza localitatii mentionate. Politistii au reusit pina in prezent sa recupereze 80% din valoarea totala a prejudiciului, de 50 de milioane de lei. Cercetarile continua pentru determinarea intregii activitati infractionale a autorului, dar si pentru stabilirea altor persoane despre care se banuieste ca ar fi luat parte la furturi.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS