10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Flash

Zece ani pentru instalarea unui post telefonic

Ion Papuc, din satul Rosoreni, a facut o solicitare catre ROMTELECOM, pentru instalarea unui post telefonic la locuinta sa, inca din 1992. Dupa zece ani de asteptare, Ion Papuc inca se uita pe drumul satului, daca masina albastra a companiei de telecomunicatii se vede in zare. „Am fost primul din localitate care a cerut sa i se puna telefon. Am aparat, am tot, numai sa traga un fir. Au venit o data sa instaleze in comuna telefoane, au tras la patru vecini, dar eu nu eram acasa. De atunci nu au mai trecut pe acolo, desi am solicitat de multe ori sa vina. Le-am scris, dar nu am primit nici un raspuns. Noi sintem oameni batrini, bolnavi, avem nevoie de telefon. Daca ni se intimpla ceva, nici nu avem cum sa anuntam copiii. Nu sint decit patru telefoane in tot satul“, a spus Ion Papuc.

Conflict cu sotia sefului de post

Maria Tanase a deschis usa primarului din Dumbrava plingind, pentru ca sotia sefului de post nu i-a mai dat voie sa mai ia apa din fata postului de politie, acolo unde se afla robinetul de apa. „Nu stiu ce tot are cu mine. Parca am riie, asa ca nu-mi da voie sa iau apa. Toata lumea ia apa, numai eu nu. Asa ceva nu am mai vazut, domnule primar“, i-a spus Maria primarului Marin Cioaca. Acesta din urma a pus mina pe telefon si a sunat la post. „Alo, sefu’, venii la mine Maria lui Tanase, ca n-o lasa sotia dumitale sa ia apa. Vezi cum faci, sa ia femeia asta apa de acolo. Pai, se poate?“ Si asa s-a mai rezolvat un conflict in comuna, in fata presei.

Banii pentru venitul minim duc la cresterea numarului de someri

Legea venitului minim garantat nr. 416/2001 a adus un ajutor social pentru 415 persoane din comuna Dumbrava, fara posibilitati materiale. Cu toate ca beneficiarii au prestat cele 72 de ore in folosul comunitatii, conform legii, banii nu au ajuns la primaria din localitate. „Au muncit la defrisari de terenuri, la canale, la izlazuri si in cimitire. Din pacate, multi dintre beneficiarii acestui ajutor social s-au obisnuit cu ideea ca statul le va da bani, fara sa depuna un efort prea mare. Daca pina acum mai veneau la primarie sa ceara o bucata de pamint, acum nimeni nu mai vrea sa munceasca. Multi vor lua banii acestia, dati de stat, si se vor duce in bar cu ei sa-i bea. Nu stiu daca este un ajutor sau un mijloc prin care somajul sa creasca la cote mai ridicate decit acum“, a spus Marin Cioaca, primarul comunei Dumbrava. Banii care trebuie alocati celor 415 beneficiari ai Legii 416/2001 vor ajunge la primarie cel mai tirziu saptamina viitoare.

Actiune de recenzare finalizata cu succes

Recensamintul s-a desfasurat fara probleme in localitatea Dumbrava, cei 17 recenzori si patru recenzori-sefi reusind sa finalizeze aceasta actiune. „Au mai ramas citeva locuinte ai caror proprietari nu au fost de gasit, desi au primit instiintari din timp. In rest, nu s-au ridicat probleme deosebite“, a spus primarul localitatii, Cioaca Marin. Cele 2.000 de persoane recenzate locuiesc in 11 sate ale comunei Dumbrava: Valea Marcului, Albulesti, Dumbrava de Jos, Dumbrava de Mijloc, Dumbrava de Sus, Golineasa, Iciu, Varodia, Rocsoreni, Vladica, Gribleasa.

Drumurile se plombeaza, nu se asfalteaza

Lucrarile de reabilitare a Drumului Judetean 606A, de la Plopi la Albulesti vor demara in aprilie, dupa ce in toamna s-au realizat plombari din localitatea Plopi la Dumbrava. Pe restul drumurilor comunale se va incerca o pietruire, cu bani putini, pentru a le aduce la un stadiu mai bun decit cel in care se afla in prezent.

Taxa pe pasunat uscaciuni

In 30 martie a fost programata sedinta Consiliului Local Dumbrava, in care s-au vor stabilit taxele pe care cetatenii comunei le vor plati pentru pasunat. Taxele vor fi insa incasate numai daca vor avea ce pasuna vitele, in conditiile in care seceta nu va pirjoli toata verdeata.

• Pagina realizata de Daniela Lobda si Florin LOBDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS