28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua lansari de carte la Scoala „Decebal“ din Craiova

Doua lansari de carte la Scoala „Decebal“ din Craiova

Scoala „Decebal“ din Craiova a fost miercuri, 3 aprilie, gazda unui eveniment cultural inedit. A avut loc lansarea a doua volume de poezii, autorii fiind chiar profesori ai scolii.

Prima carte, intitulata „Clepsidre“, este structurata in doua parti: una dintre ele este semnata de profesoara de limba franceza Paula Popescu – Ilioniu, iar cealalta cuprinde poezii care apartin tatalui, Pavel Ilioniu. Efortul de a publica poeziile postume este, neindoielnic, al fiicei. Pavel Ilioniu a fost doctor chirurg la Spitalul „Polizu“ din Bucuresti, poeziile sale fiind scrise in 1939 si stau sub semnul lui Octavian Goga, Radu Gyr si Arghezi. Textele nefiind pe placul regimului comunist, Pavel Ilioniu a fost dat afara de la „Polizu“, devenind medic la tara. S-a prapadit in ’73, la virsta de 54 de ani. Gestul fiicei sale este un omagiu adus tatalui si mai mult decit atit.

Cea de-a doua carte de poezii lansata – „Desenind cu glasul“ apartine profesorului Laurentiu Minuta, de la aceeasi scoala. El a absolvit Facultatea de Filozofie din Craiova si a debutat in revista craioveana Mozaicul. Aprecierile critice despre cele doua carti au fost facute de profesorul si criticul literar Marin Budica. Directorul Scolii „Decebal“ din Craiova, Liviu Epureanu, a remarcat ineditul evenimentului cultural din unitatea de invatamint pe care o conduce si le-a multumit participantilor prezenti, in majoritate elevi, profesori, inspectori ai ISJ Dolj, reprezentanti ai administratiei publice locale, scriitori si ziaristi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS